Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.06.2019 08:05

Park na Holubyho a Hliníkovej ulici sa dočká revitalizácie


Ilustračná snímka, zdroj: (Zdroj: gestopremesto.sk)


Poslanci Mestského zastupiteľstva v Nových Zámkoch dali na svojom júnovom rokovaní zelenú projektu, ktorého cieľom je revitalizácia parku na Holubyho a Hliníkovej ulici. Projekt vypracovalo občianske združenie (OZ) Za Nové Zámky, ktoré naň získalo ešte v marci grant.


Až doteraz sa však zámer združenia nepodarilo zrealizovať, pretože chýbal súhlas zo strany radnice. Tá váhala, pretože sa mal v tejto lokalite meniť územný plán. Pred niekoľkými dňami mestskí poslanci realizáciu projektu odsúhlasili. „Mestské zastupiteľstvo schválilo revitalizáciu parku v rozsahu zveľadenia zelených plôch, prípadne osadenia prvkov drobnej záhradnej architektúry, zrenovovania existujúcich preliezačiek a hojdačiek pre deti, a to všetko na nebezpečenstvo a náklady občianskeho združenia Za Nové Zámky,“ konštatuje sa v prijatom uznesení.       

Ako uvádzajú autori projektu, revitalizáciou parku chcú vrátiť tejto lokalite dôstojnosť. „Park je pamätníkom a miestom stretávania sa a hrania sa už niekoľkých generácií. Aj my, ako členovia OZ, sme odchovancami tohto príjemného prostredia. Z tohto dôvodu by sme tu chceli obnoviť drobnú architektúru, opraviť a osadiť nové lavičky, vybudovať ohnisko alebo exteriérový gril, opraviť preliezačky a hojdačky pre deti, vyčistiť priestor a revitalizovať zeleň. Veríme, že touto prvou etapou obnovy oživíme kedysi čulý ruch v parku,“ konštatujú členovia OZ Za Nové Zámky vo svojom projekte.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.01.2018
Revitalizáciu Hlavného námestia chce mesto financovať po etapách
Novozámocká radnica pripravuje revitalizáciu Hlavného námestia. V súčasnosti je hotový ideový koncept, podľa ktorého sa má centrum mesta zmodernizovať. Magistrát už vyhlásil aj verejné obstarávanie na prípravu projektovej dokumentácie stavby.
viac
11.03.2019
Múzeum J. Thaina predstaví hrady z obdobia kráľa Mateja Korvína
Hrady z obdobia kráľa Mateja Korvína predstaví Múzeum Jána Thaina v Nových Zámkoch. Výstavu pripravilo v spolupráci s Maďarským národným múzeom – Múzeom kráľa Mateja vo Vyšehrade.
viac
25.05.2019
Múzeum Jána Thaina predstaví vývoj platidiel od praveku po dnešok
Od mešca k bankomatu je názov novej výstavy, ktorú v Múzeu Jána Thaina v Nových Zámkoch sprístupnia 30. mája. Nová expozícia predstaví dejiny peňazí na území Slovenska od najstarších čias až po dnešok.
viac
25.01.2021
Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte
Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte. Cieľom projektu je naplnenie rozvojových plánov v oblasti prispôsobenia sa zmenám klímy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %