Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
05.05.2021 03:15

Online semináre zamerané na prácu v školskej knižnici


Ilustračná snímka.


Slovenská pedagogická knižnica, ako metodické centrum pre školské knižnice, v máji organizuje dva celoslovenské online semináre s cieľom poskytnúť cenné a aktuálne informácie, praktické skúsenosti a osvedčené postupy pri výkone odborných knižničných činností v školskej knižnici.


Rovnako ich zámerom je oboznámiť zriaďovateľov školských knižníc a školských knihovníkov s platnou legislatívou v oblasti knihovníctva, vysvetliť podmienky vedenia prírastkového zoznamu – napríklad aj zápis kníh z rozvojového projektu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Čítame radi – a zoznamu úbytkov, ukázať evidenciu registrovaných používateľov, výpožičiek a vzdelávacích a kultúrno-spoločenských podujatí, objasniť postup práce pri vykonávaní revízie knižničného fondu a vyraďovaní knižničných dokumentov.

Takisto ich snahou je odprezentovať štyri automatizované knižnično-informačné systémy, ktoré by im na jednej strane pomohli dôkladne zvážiť výhody elektronizácie vnútorných knižničných procesov, kooperácie a výmeny informácií s inými knižnicami z knižničného systému Slovenskej republiky a na druhej stane by im umožnili rozšíriť a skvalitniť poskytovanie knižnično-informačných služieb. Zároveň by školským knihovníkom uľahčili a zjednodušili prácu a vytvorili im väčší priestor pre prácu s používateľmi školskej knižnice.

Semináre sú určené pre školských knihovníkov a riaditeľov základných škôl a stredných škôl, súčasťou ktorých sú zriadené školské knižnice v súlade s platným právnym stavom, a takisto aj pre potenciálnych zriaďovateľov školských knižníc.

Prvý online seminár organizuje Slovenská pedagogická knižnica 25. mája 2021 a druhý online seminár 27. mája 2021.

Záujemcovia môžu potvrdiť svoju účasť prostredníctvom elektronických prihlášok, ktoré sú osobitne zverejnené pre každý online seminár na webovom sídle Slovenskej pedagogickej knižnice (www.spgk.sk

Autor: (minedu.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2020
Prehľad zmien v manuáloch a sprievodných dokumentoch pre MŠ a ŽŠ
Ministerstvo školstva, vedy a výskumu SR na svojom webovom sídle zverejnilo „Prehľad zmien v manuáloch a sprievodných dokumentoch pre materské a základné školy."
viac
11.12.2020
Ďalšia idea národnostného dištančného vzdelávania spojí výučbu a kultúru
Jókaiho divadlo v Komárne v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR podporí dištančné vzdelávanie pre školy s vyučovacím jazykom maďarským.
viac
17.12.2020
Prideľovanie normatívnych financií zriaďovateľom škôl sa má skvalitniť
Prideľovanie normatívnych finančných príspevkov zriaďovateľom škôl a školských zariadení určených na financovanie osobných nákladov a prevádzkových nákladov sa má skvalitniť. Vyplýva to z návrhu nariadenia vlády SR, ktoré v stredu (16. 12.) schválila vláda.
viac
27.07.2021
Rezort školstva podporí v rámci letných škôl 419 základných a 34 stredných škôl
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR podporí v rámci letných škôl 419 základných a 34 stredných škôl. Vlani bolo podporených 244 škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %