Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.12.2020 10:25

Prideľovanie normatívnych financií zriaďovateľom škôl sa má skvalitniť


Ilustračná snímka: (tasr).


Prideľovanie normatívnych finančných príspevkov zriaďovateľom škôl a školských zariadení určených na financovanie osobných nákladov a prevádzkových nákladov sa má skvalitniť. Vyplýva to z návrhu nariadenia vlády SR, ktoré v stredu (16. 12.) schválila vláda.


Návrh nariadenia reaguje na rozdeľovanie normatívnych finančných prostriedkov zriaďovateľom škôl, v ktorých sa vzdelávanie považuje za sústavnú prípravu na povolanie.

Navrhuje sa spôsob financovania škôl umeleckého priemyslu či aktualizácia výpočtu hodnoty koeficientu kvalifikačnej štruktúry pedagogických zamestnancov školy. Okrem toho sa má zmena dotknúť aj úpravy normatívneho financovania stredných športových škôl v súvislosti s aktualizáciou skupiny športov. Upraviť sa má aj prechodné obdobie vo vzťahu k výpočtu normatívu pre špeciálne materské školy.

Nariadenie vlády má nadobudnúť účinnosť 1. januára 2021.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2020
Prehľad zmien v manuáloch a sprievodných dokumentoch pre MŠ a ŽŠ
Ministerstvo školstva, vedy a výskumu SR na svojom webovom sídle zverejnilo „Prehľad zmien v manuáloch a sprievodných dokumentoch pre materské a základné školy."
viac
02.10.2020
S prijatou novelou zákona o hazarde sa mesto zatiaľ neoboznámilo
Novelu zákona o hazardných hrách prijali poslanci len pred niekoľkými dňami, nebolo tak možné sa s ňou zatiaľ podrobne oboznámiť. Na otázku TASR, či navrhne primátorka Zvolena Lenka Balkovičová zákaz hazardu v meste, tak v piatok odpovedal zvolenský hovorca Martin Svatuška.
viac
26.01.2021
Petržalka zjednotila výšku príspevku pre deti v MŠ
Výška príspevku za pobyt dieťaťa v materskej škole v bratislavskej Petržalke sa zjednotila pre všetky deti bez ohľadu na miesto trvalého pobytu. Po novom je to 40 eur na jedno dieťa na mesiac.
viac
05.05.2021
Online semináre zamerané na prácu v školskej knižnici
Slovenská pedagogická knižnica, ako metodické centrum pre školské knižnice, v máji organizuje dva celoslovenské online semináre s cieľom poskytnúť cenné a aktuálne informácie, praktické skúsenosti a osvedčené postupy pri výkone odborných knižničných činností v školskej knižnici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %