Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
23.03.2020 08:10

OLO eviduje v meste od začiatku marca 25-percentný nárast odpadu


Snímka zdroj: (tasr).


Mestská bratislavská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) eviduje v hlavnom meste od 5. marca 25-percentný nárast odpadu. To spôsobuje, že zberné nádoby sú preplnené a ľudia mnohokrát odpad ukladajú mimo nich.


Ukladanie odpadu voľne na stojisku následne znemožňuje odvoz odpadu. Informovala o tom asistentka predstavenstva OLO Linda Golejová.

„Rozumieme, že neplánovaný voľný čas v tomto období mnohí občania využívajú na jarné upratovanie spojené s likvidáciou nepotrebných vecí z domácností a záhrad. Prosíme však spoluobčanov, aby vkladali do kontajnerov iba komunálny odpad nevyhnutný k likvidácii,” vyzýva OLO.

Odpad, ktorý sa ľudia rozhodli odstrániť počas jarného upratovania z domácností, pivníc, balkónov či záhrad, žiada mestská firma priniesť na zberný dvor OLO po odvolaní súčasných mimoriadnych opatrení pre nový koronavírus. Magistrát hlavného mesta informuje, že Bratislavčania môžu na likvidáciu odpadu využiť v súčasnosti aj zberné dvory bratislavských mestských častí.

Každé ráno vyjde do ulíc Bratislavy 63 zberných vozidiel OLO so 175 pracovníkmi. „Naši zamestnanci sa tak deň čo deň nachádzajú v prvej línii s ľuďmi, ktorých práca nesmie byť v súčasnosti prerušená,” zdôrazňuje OLO. Firma minulý týždeň vydala mimoriadne opatrenia v súvislosti so situáciou okolo nového koronavírusu, aby dokázala zabezpečiť plynulý odvozu odpadu a zabezpečila čistotu v uliciach Bratislavy. „Každý náš pracovník má k dispozícii ochranné osobné pracovné pomôcky, ktoré pozostávajú z pracovného odevu a rukavíc. Na základe mimoriadnych opatrení boli osobné pracovné pomôcky doplnené aj o ochranné rúška,” spresnila spoločnosť OLO.

Zabezpečila pracovníkom aj vyšší prísun dezinfekčných roztokov v porovnaní s bežným režimom. „Ani tieto opatrenia však nemusia zamedziť mimoriadnemu výpadku našich zamestnancov,” upozorňuje OLO. Firma momentálne zabezpečuje zber a likvidáciu odpadu v Bratislave iba s jedným obmedzením, ktorým je zatvorenie zberného dvoru na Starej Ivanskej ceste, a to až do odvolania.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2016
Polopodzemné kontajnery by v meste mohli byť už na jeseň
Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) pripravuje pilotný projekt polopodzemných kontajnerov.
viac
17.10.2016
Hornonitrianska obec chce zriadiť zberný dvor
Zberný dvor, na ktorom by umiestňovali jej obyvatelia rôzne druhy odpadov, plánuje zriadiť na svojom území obec Jalovec v okrese Prievidza. Náklady na realizáciu svojho zámeru odhadla na 10 000 eur.
viac
22.03.2017
Petržalka odvezie nadrozmerný odpad opäť bezplatne
Deväťdesiat veľkokapacitných kontajnerov rozmiestni opäť petržalská samospráva bezplatne na rôznych miestach podľa naplánovaného harmonogramu. Kontajnery sú určené na nadrozmerný odpad ako sú veľké kusy nábytku, stoly, stoličky, matrace.
viac
19.12.2017
Ako bude OLO odvážať počas Vianoc a Nového roka
Za odvoz zmesového komunálneho aj triedeného odpadu v Bratislave zodpovedá spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu, a. s. (OLO) aj počas blížiacich sa sviatkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %