Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
16.12.2020 10:20

Odovzdali ocenenia Srdce na dlani 2020 v Trnavskom kraji


Odovzdanie ocenenia Srdce na dlani 2020 v Trnavskom kraji. Snímka zdroj: (Srdce na dlani).


Ocenenie Srdce na dlani pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov odovzdali v utorok v Trnave víťazom šiestich kategórií.


V rámci Trnavského kraja išlo o historicky prvé oceňovanie jednotlivcov a kolektívov, ktorí venujú svoj čas a nadšenie v prospech iných. Informovala o tom trnavská krajská koordinátorka Srdca na dlani 2020 Zuzana Šujanová z občianskeho združenia (OZ) Bronco.

Ocenenia Srdce na dlani 2020 odovzdal na pôde trnavskej radnice podpredseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Marek Neštický. V kategórii dlhodobá dobrovoľnícka činnosť ho získala starostka obce Trstená na Ostrove v okrese Dunajská Streda Zuzana Bónová, ktorá dlhodobo buduje v obci komunitný život, vytvára pocit súdržnosti a spolupatričnosti.

Koordinátorkou dobrovoľníkov 2020 v TTSK sa stala na základe hodnotenia poroty Mária Cipárová, ktorá na Strednej odbornej škole elektrotechnickej v Trnave vedie dobrovoľnícky krúžok žiakov, dobrovoľníckou skupinou sa stalo OZ Gympel pomáha zo Skalice. Mimoriadne ocenenie v tejto kategórii udelili dobrovoľníkom Nadácie Bátor Tábor - Tábor odvahy pre deti a rodiny detí trpiacich rakovinou.

Ako najlepší dobrovoľnícky program bol vyhodnotený projekt Voda pre klímu pod vedením Ivana Matuška, dobrovoľníci vypracovali projekt Kompletný manažment vody pre obec Horné Orešany a projekt Dažďová záhrada františkánskeho kláštora. Komunitné reuse centrum Baterkáreň z Trnavy získalo ocenenie v kategórii podpora dobrovoľníctva. Anna Tupá, ktorá je srdcom Komunitného centra Samaria v Hlohovci, bola ocenená ako dobrovoľníčka pomáhajúca v Trnavskom kraji, mimoriadne ocenenie v tejto kategórii bolo určené Michalovi Daniškovi z občianskej iniciatívy Chceme zdravú krajinu. Hodnotiaca komisia vyberala spomedzi celkových 35 nominácií.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.12.2018
Ocenili dobrovoľníkov z Banskobystrického kraja, ktorí majú 'srdce na dlani'
V priestoroch historickej radnice v meste pod Urpínom, kde sa v závere týždňa zišlo viac ako 150 pozvaných.
viac
03.11.2020
Na Slovensku sa opäť budú oceňovať výnimočné príklady dobra
Srdce na dlani je ocenenie, ktoré každoročne získavajú osoby, organizácie či skupiny ľudí, ktoré svojou dobrovoľníckou činnosťou prispievajú k pozitívnej zmene vo svojom okolí.
viac
02.12.2020
Poznáme výsledky súťaže Zlatý mravec 2020
Na Ministerstve životného prostredia SR ocenili najlepšie projekty odpadového hospodárstva v rámci súťaže Zlatý mravec 2020.
viac
26.01.2021
Verejnosť môže prihlásiť ekologické projekty do 21. februára
Zelené, ekologické projekty, ktoré sa realizovali v minulom roku, bude môcť verejnosť nominovať na ocenenie Atlas. Urobiť tak môže do 21. februára v rámci šiestich kategórií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %