Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
25.10.2017 03:59

Obyvatelia Tatier budú môcť opäť darovať obnosené šatstvo a nepotrebný textil


Ilustračná snímka: (int).


Mestskí policajti vo Vysokých Tatrách po roku opäť organizujú zbierku obnoseného šatstva a nepotrebného textilu pre charitu. Zástupca náčelníka tamojšej Mestskej polície (MsP) Jozef Štefaňák informoval, že jedným z cieľov zbierky je zamedziť vyberaniu kontajnerov, po ktorom ostáva neporiadok.


"Aby sme pozitívne vplývali na myslenie ľudí, snažíme sa opakovane odľahčiť intravilány aspoň odvozom nepotrebných textílií z domácností. Kým v podhorí stavili na odliv prebytočných odevov do špeciálnych kontajnerov, ktoré až do naplnenia stoja na sídliskách, my odvezieme veci jednorazovo, vždy v určený termín," vysvetľuje Štefaňák, ktorý je zároveň organizátorom akcie.    

Zbierka sa bude v jednotlivých mestských častiach konať vo štvrtok 26. októbra. Policajti začnú o 8. hodine vo Vyšných Hágoch pri základnej škole, nasleduje Nová Polianka pri tzv. veliteľskej budove, Tatranská Polianka pri bytovom dome Lipa a o 10. hodine budú v Novom Smokovci na sídlisku. O hodinu neskôr bude zbierka v Dolnom Smokovci pri dennom centre a na záver o 12. hodine v Tatranskej Lomnici na sídlisku pri predajni potravín.       

Cieľom MsP vo Vysokých Tatrách je takýmto spôsobom zároveň upozorniť na šetrenie a pozornosť upriamuje na tzv. virtuálnu vodu. "Na výrobu jedných rifľových nohavíc treba viac ako 10 000 litrov vody, resp. na dopestovanie bavlny potrebnej na ich výrobu. Rovnako zarážajúci objem vody, 2700 litrov, je zodpovedný za hrsť bavlny, z ktorej vznikne štvrťkilové tričko s krátkym rukávom," zdôraznil Štefaňák s tým, že touto zbierkou a následným odvozom vecí miestni obyvatelia intenzívne predchádzajú možnému vzniku čiernych skládok.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.08.2017
V uliciach Trebišova kontrolujú už aj cyklohliadky
Mestská polícia v Trebišove využíva od druhej polovice augusta dva nové služobné bicykle, ktoré dopĺňajú doterajšie pešie a motorizované hliadky. Zavedenie cyklohliadok je v Trebišove novinkou, ktorou chce mestská polícia monitorovať širšie územie.
viac
28.12.2017
Veci z Vešiaka pomoci putovali do Centra pomoci človeku
Do Centra pomoci človeku v Seredi, ktoré poskytuje služby ľuďom bez domova, dorazilo ešte pred Vianocami desať balíkov teplých vecí zo zbierky Vešiak pomoci. Šlo o iniciatívu zamestnancov spoločnosti Amazon, ktorá v tomto meste nedávno spustila svoju prevádzku centra reverznej logistiky.
viac
27.10.2021
Vysoké Tatry: Mestskí policajti doručujú seniorom tekuté dezinfekčné mydlá
V rámci akcie Spolu to zvládame doručujú v utorok mestskí policajti tatranským seniorom v domácnostiach a v štyroch denných centrách tekuté dezinfekčné mydlá. V minulosti im takto roznášali ochranné rúška.
viac
25.01.2022
Mestskí policajti opäť zorganizovali zbierku nepotrebného šatstva
Mestskí policajti z Vysokých Tatier opäť zorganizovali zbierku nepotrebných vecí. V stredu 26. januára prejdú postupne všetky mestské časti od Vyšných Hágov až po Tatranskú Lomnicu, aby od obyvateľov vyzbierali všetok nepotrebný textil.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %