Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
13.01.2021 11:25

O projekt Zelenej obnovy rodinných domov je záujem


Ilustračná snímka.


Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky a Slovenská agentúra životného prostredia žiadajú verejnosť, aby vyčkala na oficiálny začiatok výzvy. Prihlasovať sa skôr, než je zverejnená výzva, nie je potrebné.


Tento projekt má byť súčasťou Plánu obnovy, pričom MŽP SR predpokladá spoluprácu aj s ďalšími rezortami. Podľa rezortu, je to cesta k obnove slovenského vidieka a súčasne k ochrane pred klimatickou krízou.

MŽP SR a SAŽP evidujú stovky záujemcov na obnovu rodinných domov, ale prosíme verejnosť, aby vyčkala na oficiálny začiatok výzvy. Prihlasovať sa skôr, než je zverejnená výzva, nie je potrebné. Po verejnom vyhlásení výzvy využijú databázu doterajších záujemcov kontaktné body projektu, ktoré budú vo všetkých regiónoch.

Zelená obnova rodinných domov zmení obraz slovenských regiónov a súčasne ňou po pandémii Covid-19 prispejeme k svetovej ochrane klímy. Pomôžeme tak občanom SR, aby sa na Slovensku žilo lepšie.

Autor: (SAŽP)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2017
Vyhlásenie 9. ročníka súťaže Dedina roka
Slovenská agentúra životného prostredia zverejnila 21. marca 2017 podmienky a pravidlá súťaže Dedina roka pre rok 2017. Spolu s Ministerstvom životného prostredia SR, Spolkom pre obnovu dediny a Združením miest a obcí Slovenska tak vyhlásila už 9. ročník národnej súťaže Dedina roka.
viac
19.03.2020
Envirorezort vyhlásil 6. ročník Ceny Slovenskej republiky za krajinu
Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) vyhlásilo 17. marca 2020 šiesty ročník Ceny Slovenskej republiky za krajinu. Cena je čestným vyznamenaním pre organizácie, ktoré ideovo, tematicky prispievajú k implementácii Európskeho dohovoru o krajine na národnej úrovni.
viac
23.11.2020
Granty EHP a Nórska: Nové výzvy v rámci programu „SK-klíma“
Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky, ako Správca programu „SK-Klíma - zmierňovanie a prispôsobovanie sa zmene klímy“ informuje o výzvach a programu SK-Klíma, ktoré plánuje vyhlásiť v decembri 2020.
viac
12.01.2022
Informácie k obnove rodinných domov môžu nájsť záujemcovia na novom webe
Záujemcovia o obnovu rodinných domov z plánu obnovy postupne nájdu všetky potrebné informácie na novom webe www.obnovdom.sk.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %