Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
02.11.2021 10:55

NSK pripravuje výstavbu cyklotrasy medzi Čechyncami a Horným Vinodolom


Ilustračná snímka (tasr)


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pripravuje výstavbu nového úseku Ponitrianskej cyklomagistrály. Viesť bude katastrami obcí južne od krajského mesta Nitra. Ako informoval Úrad NSK, celková dĺžka úseku je 9,4 kilometra.


Cyklotrasa má po výstavbe prepojiť katastrálne územia obcí Veľké Janíkovce, Čechynce, Malý Cetín, Veľký  Cetín, Veľký Kýr a Horný Vinodol. Projekt je už pripravený na realizáciu. Financovať sa má z rozpočtu NSK, no kraj sa naň pokúša získať aj zdroje z európskych fondov.       

Trvanie projektu je naplánované na september 2021 až august 2023. „Bola už uzatvorená zmluva s dodávateľom prác i so stavebným dozorom. Projekt prispeje k zvýšeniu  podielu cyklistickej dopravy a k zvýšeniu bezpečnosti na cestách,“ skonštatoval NSK.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2016
Kraj vypracoval novú stratégiu zahraničných vzťahov
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) chce v nasledujúcich rokoch posilniť svoju spoluprácu so zahraničnými regiónmi. Tá by mala pomôcť samotnému kraju, ale aj jednotlivým obciam a inštitúciám pri ich rozvoji a realizácii rôznych cezhraničných projektov.
viac
07.12.2017
NSK plánuje dokončiť rekonštrukciu historického Župného domu
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) plánuje v priebehu budúceho roka dokončiť rekonštrukciu Župného domu a získať tak priestory pre svoj úrad. Podľa slov predsedu NSK Milana Belicu je už pripravená komplexná oprava bloku D, spolu s renováciou ďalších častí pamiatkovo chráneného historického objektu.
viac
26.03.2018
Kraj rozdelí na obnovu kultúrnych pamiatok 70-tis. eur
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) rozdelí v tomto roku na obnovu národných kultúrnych pamiatok na svojom území dotácie v hodnote 70.000 eur. Suma, o ktorú žiadali rôzne inštitúcie a občianske združenia na opravu a obnovu pamiatok, bola oveľa vyššia.
viac
31.03.2020
Magistrát chce natrvalo dostať nákladné autá z centra mesta
Nitrianska radnica chce natrvalo dostať nákladnú dopravu z centra mesta. Magistrát ju odklonil ešte vlani v lete v súvislosti s rekonštrukciou Univerzitného mosta, ktorý bol až do soboty 28. marca prejazdný iba v polovičnom profile.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %