Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
29.12.2020 08:35

Nový rozšírený kamerový systém mesta stál 12 000 eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Nový rozšírený a modernizovaný kamerový systém mesta Sliač vo Zvolenskom okrese stál 12 000 eur. Vyplýva to z publikácie projektu, ktorý zverejňuje samospráva na svojej oficiálnej webstránke.


Mesto Sliač sa v roku 2019 zapojilo do Výzvy Rady vlády SR pre prevenciu kriminality na financovanie projektov v oblasti prevencie kriminality. Prvú etapu projekt s názvom Rozšírenie a modernizácia kamerového a bezpečnostného systému v meste Sliač spustili do prevádzky na jeseň tohto roka.

Kamerový systém, z hľadiska monitorovania exponovaných území mesta a záznamu na záznamové médiá, pracuje podľa informácií mesta v nepretržitej prevádzke. Centrálny dispečing systému je inštalovaný v budove mestského úradu v priestoroch mestskej polície. Správcom kamerového systému je Mestská polícia Sliač, ktorá na monitorovanie verejných priestranstiev dohliada.

„Snímanie a následné uchovávanie záznamov kamerového systému bude len na účely ochrany verejného poriadku, bezpečnosti, odhaľovania kriminality, ochrany zdravia osôb a majetku,“ uvádza publikácia s tým, že získavanie obrazových materiálov je pre ich ďalšie použitie. „Je to na účely trestného, respektíve priestupkového konania, na základe dožiadania oprávnených orgánov,“ dodáva. Prevádzkové náklady monitorovacieho systému budú hradené z vlastných zdrojov rozpočtu mesta. Projekt finančne podporila Rada vlády SR pre prevenciu kriminality vo výške 9000 eur s DPH. Mesto zo svojho rozpočtu prispelo sumou 3000 eur s DPH.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Obce môžu dostať dotáciu až do výšky 66 000 eur
Obce na Slovensku môžu tento rok dostať na financovanie projektov v súvislosti s prevenciou kriminality dotáciu vo výške až 66 000 eur.
viac
25.03.2019
Samospráva plánuje rozšíriť kamerový systém o 13 kamier
Rozšírenie mestského kamerového systému o 13 otočných kamier je jedným z aktuálnych zámerov samosprávy Lučenca, ktorým chce zvýšiť bezpečnosť v meste. S týmto cieľom sa uchádza o dotáciu od Rady vlády SR pre prevenciu kriminality.
viac
20.10.2020
Ministerstvo vnútra schválilo eurofondový projekt pre SŠHR
Ministerstvo vnútra schválilo štátnym hmotným rezervám eurofondový projekt zameraný na pomoc pri zvládaní pandémie COVID-19.
viac
15.01.2021
Kamerový systém rozšírili o deväť kamier
V Krásne nad Kysucou rozšírili na konci roku 2020 kamerový systém v rámci projektu Prevencia kriminality a výtržníctva. Kamerový systém, priamo napojený na mestskú políciu, sa rozšíril o deväť kamier a momentálne ich je v meste k dispozícii 39. Mesto o tom informuje na svojej internetovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %