Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
27.09.2021 02:30

Nové Mesto hľadá riaditeľa EKO-podniku VPS


Ilustračná snímka


Bratislavské Nové Mesto hľadá nového riaditeľa miestneho EKO-podniku VPS. Záujemcovia sa môžu hlásiť do 10. októbra.


Mestská časť o tom informuje na webovej stránke i sociálnej sieti, kde zároveň zverejnila aj požiadavky na kandidátov. Post riaditeľa podniku sa uvoľnil po tom, ako sa v auguste funkcie vzdal jeho bývalý šéf Vladimír M., ktorý je obvinený zo zločinu prijímania úplatku a podplácania.         

Situáciou by sa malo zaoberať aj miestne zastupiteľstvo na svojom utorňajšom (28. 9.) rokovaní. Témou je informácia o postupe zriaďovateľa vo vzťahu k svojej príspevkovej organizácii. V tejto súvislosti už starosta Nového Mesta Rudolf Kusý požiadal miestneho kontrolóra Martina Böhma, aby v organizácii vykonal okamžitú kontrolu. "Zameraná je najmä na kontrolu zákonnosti, účinnosti, hospodárnosti a efektívnosti pri hospodárení a nakladaní s majetkom a majetkovými právami v tejto organizácii," uvádza sa v predloženom materiáli. Výsledky budú podkladom pre ďalšie kroky samosprávy. Súčasne sa navrhuje vykonať kontrolu externým subjektom.       

Polícia zadržala exriaditeľa EKO-podniku 20. augusta. Zobrať mal úplatok za neukončenie prenájmu parkoviska, ktoré si prenajíma súkromná spoločnosť. Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre zločin prijímania úplatku a podplácanie. Vladimír M. označil konanie za chybné rozhodnutie a svoje osobné zlyhanie, ktoré úprimne ľutuje. Postu šéfa podniku sa preto vzdal.       

Do činnosti EKO-podniku VPS patrí správa a údržba obecného majetku, ako je budova Tržnice, areál Kuchajdy, lanová dráha zo Železnej studničky na Kamzík, ale tiež detské ihriská. Venuje sa tiež koseniu i čistote verejných priestranstiev. Jeho riaditeľ je volený poslancami v miestnom zastupiteľstve.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.12.2018
Nové Mesto v tomto roku finančne podporilo 452 novorodencov
Bratislavské Nové Mesto uľahčilo tento rok vstup do života 452 najmenším obyvateľom. Novorodencov a ich rodičov podporilo sumou 200 eur.
viac
14.11.2019
ZŠ a MŠ v Novom Meste dostanú budúci rok viac o minimálne 333-tis. eur
Základné a materské školy v bratislavskom Novom Meste dostanú budúci rok viac peňazí. Samospráva im totiž zvyšuje dotáciu na prevádzku a mzdy o minimálne 333-tis eur.
viac
04.12.2019
Nové Mesto pomôže vianočným príspevkom takmer 200 obyvateľom
Bratislavské Nové Mesto aj tento rok aspoň čiastočne spríjemní blížiace sa vianočné sviatky tým svojim obyvateľom, ktorí sa ocitli v hmotnej núdzi. Takmer dvom stovkám vyplatí mestská časť jednorazový vianočný príspevok.
viac
08.04.2020
Nové Mesto odkladá spustenie pilotnej parkovacej rezidentskej zóny
Bratislavské Nové Mesto odkladá pre situáciu okolo nového koronavírusu spustenie pilotného rezidentského parkovania v okolí Tehelného pola.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %