Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
18.11.2019 10:10

Bratislavské Staré Mesto a Nové Mesto podpísali memorandum o spolupráci


Bratislavský hrad, ilustračná snímka (tasr)


Bratislavské Staré Mesto a Nové Mesto oficiálne spečatili spoločný postup pri zlepšovaní životného prostredia či verejného priestoru. Staromestská starostka Zuzana Aufrichtová a novomestský starosta Rudolf Kusý podpísali vo štvrtok (14. 11.) v tejto súvislosti memorandum o spolupráci.


"Hoci svoje aktivity koordinujeme už aj dnes, podpis tohto dokumentu nepovažujem za formálnu záležitosť. Memorandum definuje konkrétne kroky našej spolupráce, dáva im oficiálny rámec. Nastaviť systém spolupráce je lepšie ako spolupráca ad hoc," poznamenala Aufrichtová.       

Medzi základné tézy memoranda patrí zlepšenie starostlivosti o zeleň a dreviny, skvalitnenie verejného priestoru či zvýšenie bezbariérovosti. Spolupráca sa týka tiež podpory udržateľnej dopravy a elektromobility, koordinácie opatrení na zníženie rozsahu tranzitnej dopravy cez územia oboch mestských častí, vytvárania nízkoemisných zón a v neposlednom rade spoločného budovania turistickej infraštruktúry.       

Staré Mesto má podpísané memorandum o spolupráci aj s hlavným mestom, Bratislavským samosprávnym krajom, Lekárskou fakultou Univerzity Komenského, Katedrou architektúry Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave či samotnou STU.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.05.2018
Mesto Bratislava a ZSE podpísali memorandum o spolupráci
Hlavné mesto Bratislava a spoločnosť Západoslovenská energetika (ZSE) podpísali memorandum o spolupráci v oblasti rozvoja elektromobility. Realizáciou spoločných projektov a prípravou inteligentných a inovatívnych riešení chcú prispievať k zvyšovaniu energetickej efektívnosti v meste.
viac
28.11.2020
Materská škola na Beskydskej ulici má po štyroch rokoch bezpečné a moderné ihris
Zrenovovaný dvor škôlke v Bratislave-Starom Meste deťom slávnostne odovzdali zástupcovia mestskej časti a investora v piatok 27. novembra. Doteraz sa deti museli hrávať v parku na Račianskom mýte.
viac
15.12.2020
Odberové miesta na testovanie zriadili aj Vajnory a Vrakuňa
Odberové miesta pre testovanie na ochorenie COVID-19 spustili v Bratislave aj mestské časti Vrakuňa a Vajnory. Na oboch miestach sa testuje antigénovými testami. Samosprávy o tom informujú na svojich webových stránkach.
viac
08.07.2022
Zber kuchynského bioodpadu spustia onedlho aj v Novom Meste a Rači
So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne v lete začne aj v mestských častiach Nové Mesto a Rača. V septembri a októbri bude nasledovať mestská časť Staré Mesto. Informovali o tom z bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %