Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
19.04.2021 01:30

Nová cyklotrasa prepojí jednotlivé mestské časti


Ilustračná snímka.


Vo Vrábľoch sa začala výstavba cyklotrasy, ktorá by po dokončení mala prepojiť viaceré mestské časti. V súčasnosti je vo výstavbe prvá zo štyroch etáp.


Momentálne prebiehajú stavebné práce na 675-metrovom úseku cyklistického chodníka. „Aktuálne sú pripravené pripojovacie chodníky od Základnej školy (ZŠ) s materskou školou (MŠ) Lúky a tiež od firiem priemyselného parku k lávke, ktorá sa v tomto období vyrába. Jej položenie je naplánované pravdepodobne na máj 2021,“ informovala radnica. Na tomto úseku projekt počíta aj osvetlenou uzamykateľnou úschovňou pre 56 bicyklov, ktorá sa buduje v areáli ZŠ s MŠ Lúky.      

Magistrát už začal s verejným obstarávaním na práce súvisiace s druhou etapou výstavby cyklotrasy. Tá bude smerovať od školy Lúky k súčasnému chodníku na Kollárovej ulici. Mesto očakáva, že tento 220-metrový úsek bude dokončený do konca školských prázdnin.      

V prípravnej fáze sú aj posledné dve etapy výstavby cyklotrasy. Tretia by sa mala začínať v mestskej časti Dyčka a pokračovať smerom na Lúčnicu nad Žitavou. V rámci štvrtej etapy sa počíta s prepojením mesta s mestskou časťou Horný Ohaj. V rámci príprav na výstavbu tretej a štvrtej etapy cyklotrasy sa postupne pripravujú podklady k územnému rozhodnutiu. „Po spracovaní projektovej dokumentácie dôjde k vypracovaniu dokumentácie na realizačné projekty na obe etapy, ktoré by predbežne mohli byť zrealizované v roku 2023,“ doplnil magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.02.2017
Nitru a Vráble spojí nový cyklistický chodník
Mestá Nitru a Vráble spojí nový 18-kilometrový cyklistický chodník. Prvé dve etapy jeho výstavby už majú stavebné povolenie.
viac
19.10.2017
V Liptovskom Mikuláši vybudujú vnútromestskú cyklotrasu
Mesto sa už dva roky pripravuje na jej realizáciu. V súčasnosti projekt konečne naberá reálne kontúry.
viac
14.04.2020
Mesto Holíč začalo s výstavbou cyklotrasy do obce Kopčany
Mesto Holíč začalo so stavebnými prácami na výstavbe cyklotrasy Holíč – Kopčany. Jej účelom je prepojenie Holíčskeho zámku s Kostolom sv. Margity Antiochijskej a následné napojenie na lávku cez rieku Moravu pri Kopčanoch do moravskej obce Mikulčice. Informovalo o tom mesto Holíč.
viac
27.05.2020
Do mestskej časti Tomčany vybudujú cyklotrasu a chodník pre peších
Mesto Martin spustilo v pondelok stavbu cyklotrasy a chodníka pre peších do mestskej časti Tomčany, ktorá si vyžiada investíciu vo výške 367 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %