Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
04.10.2019 12:15

Nezamestnaní Rómovia majú šancu získať pracovné návyky a zručnosti


lustračná snímka, zdroj: bystricoviny.sk


Podnik medzitrhu práce – Šanca pre všetkých, n. o., Banská Bystrica sa snaží pomôcť Rómom a ďalším skupinám ohrozeným sociálnym vylúčením a chudobou.


Spustil projekt, ktorého cieľom je prispieť k zvýšeniu zamestnateľnosti a zamestnanosti rómskej komunity žijúcej v meste Banská Bystrica prostredníctvom podpory motivácie hľadať si zamestnanie, ako aj vytvorenia podmienok na získanie a obnovenie pracovných návykov a zručností priamo v praxi. TASR o tom informovala Milena Maková, riaditeľka podniku.       

"V rámci realizácie projektu sa podarilo zriadiť Centrum praktického výcviku ako stály kontaktný bod, v ktorom 15 zraniteľných osôb bez dostatočných pracovných návykov a zručností našlo miesto, kde majú vytvorené vhodné podmienky na zapracovanie sa priamo v praxi. Vykonávame ho pod odborným dohľadom mentora, ktorý im poskytuje teoretické informácie a praktické zaškolenie pri manipulácii so záhradnou technikou a ostatným elektrickým stavebným náradím. Zapracovanie je v súčasnosti zamerané na získavanie pracovných skúseností v oblasti údržby verejnej zelene, spevnených plôch, napríklad kladenie zámkovej dlažby či údržbu dopravných zariadení, ako odstránenie hrdze, starých náterov a natieranie zábradlí," priblížila Maková.       

Okrem možnosti zapracovať sa, ľudia zapojení do projektu sa zúčastňujú individuálneho a skupinového poradenstva i tréningov. Cieľom je podpora rozvoja ich osobnosti a aktívny prístup k získaniu a rozvíjaniu základných zručností.       

Nezisková organizácia zriadená mestom Banská Bystrica realizuje projekt "Príležitosť získať prácu" od mája tohto roka vďaka podpore z programu ACF – Slovakia, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2014-2021. Správcom programu je Nadácia Ekopolis v partnerstve s Nadáciou otvorenej spoločnosti Bratislava a Karpatskou nadáciou.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.11.2021
BBSK posiela pomoc Nitre
Výjazdové očkovacie jednotky BBSK budú v sobotu k dispozícii záujemcom o očkovanie priamo v obchodnom centre Európa v Banskej Bystrici. Pomoc s vakcináciou posiela kraj aj do Nitry, kde mesto na svojom území v najbližších dňoch zriadi viacero mobilných očkovacích miest.
viac
03.02.2022
B. Bystrica s Centrom dobrovoľníctva spustila pomoc seniorom v domácom prostredí
Seniori patria medzi najzraniteľnejšie skupiny obyvateľov a mesto pod Urpínom sa im snaží neustále pomáhať. Od februára spustilo v spolupráci s neziskovou organizáciou Centrum dobrovoľníctva pilotný program Pomoc seniorom v ich domácom prostredí.
viac
19.10.2023
SIEA: Hľadajú ľudí, ktorí chcú pomáhať svojim regiónom
V Slovenskej inovačnej a energetickej agentúre hľadajú ľudí, ktorí chcú pritom svojim regiónom pomôcť.
viac
20.10.2023
Národný inštitút vzdelávania a mládeže pozýva na Veľtrh práce s mládežou
Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVAM) pozýva na Veľtrh práce s mládežou do Banskej Bystrice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %