Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
19.10.2023 01:55

SIEA: Hľadajú ľudí, ktorí chcú pomáhať svojim regiónom


SIEA - logo


V Slovenskej inovačnej a energetickej agentúre hľadajú ľudí, ktorí chcú pritom svojim regiónom pomôcť.


Energetická kríza a extrémne prejavy počasia nám pripomínajú, že znižovanie vlastnej spotreby a jej pokrývanie z obnoviteľných zdrojov energie sú nevyhnutné k tomu, aby sa stabilizovali podmienky pre rozvoj regiónov a zlepšila kvalita života ich obyvateľov.

Bez odborného vedenia založeného na faktoch sa regióny k tomuto cieľu nepribližujú. Živelný vývoj v oblasti energetického plánovania a rozhodovania viedol k vysokej a často zbytočnej  spotrebe dovážaných palív a energie. Z regiónov tak nepretržite odteká mohutný tok peňazí – to nielen zvyšuje ich nezdravú závislosť od externých dotácií, ale zároveň aj podkopáva ich schopnosť vytvárať stabilné prostredie pre dobrý život ich obyvateľov. Tento stav sa nezmení sám od seba.

Práve preto hľadáme ľudí, ktorí sú ochotní, schopní a odhodlaní pomôcť svojmu regiónu pri zvyšovaní energetickej nezávislosti aj prostredníctvom poradenstva a praktických odporúčaní. Vďaka odbornému zázemiu Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry budujeme odborné kapacity, ktoré budú nápomocné pri energetickej transformácii regiónov. Využívame pritom moderné dátové nástroje, aby sme mohli asistovať pri rozvoji udržateľnej energetiky, ktorý bude šitý presne na miestne pomery.

Ak máte záujem o zmysluplnú analytickú a inovátorskú prácu a máte čo ponúknuť svojmu regiónu, dajte nám o sebe vedieť!

Podrobnejšie informácie o pripravovanej podpore rozvoja regionálnej a lokálnej energetiky nájdete TU.

Kontakt:

Juraj Zamkovský

Slovenská inovačná a energetická agentúra 

Regionálne pracovisko Banská Bystrica 

Tel.: +421 918 911 903 

E-mail: juraj.zamkovsky@siea.gov.sk

 

 

Autor: (Zdroj: SIEA, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.02.2020
S pomocou kraja získali obce na svoje projekty už viac ako milión eur
Od polovice minulého roka ponúka Rozvojová agentúra Banskobystrického samosprávneho kraja službu písania projektov pre malé obce. S jej pomocou sa už samosprávam podarilo získať viac ako milión eur na päť projektov, ďalšie sú v procese schvaľovania.
viac
26.03.2020
Viaceré mestské časti Bratislavy hľadajú dobrovoľníkov
Viaceré bratislavské mestské časti hľadajú pre aktuálnu situáciu s pandémiou nového koronavírusu dobrovoľníkov. Tých žiada najmä o pomoc starším občanom, napríklad s nákupom potravín. Ochotných ľudí tiež prosia o pomoc so šitím ochranných rúšok.
viac
23.07.2020
Nižná Polianka zrealizovala rozsiahly enviromentálny projekt
Škody spôsobené povodňami presiahli podľa štatistík Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) za posledných desať rokov výšku 707 miliónov eur. Mnohé samosprávy to núti prijímať opatrenia súvisiace so zmenou klimatických podmienok.
viac
08.02.2021
Organizácia Zdravé regióny ponúka pomoc v MRK
V súvislosti s avizovaným návratom detí do škôl, ako aj povinnosťou testovania sa zriaďovatelia a riaditelia škôl, ktoré navštevujú títo žiaci, môžu obrátiť na koordinátorov štátnej príspevkovej organizácie Ministerstva zdravotníctva SR Zdravé regióny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %