Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.08.2021 12:06

Nemocnicu Bory majú otvoriť o rok a pol, riešia jej personálne obsadenie


Nemocnica Bory


Nemocnicu na bratislavských Boroch majú otvoriť o rok a pol, pripravuje sa jej personálne obsadenie. TASR o tom informovala komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare Jana Fedáková s tým, že v nej má pracovať 900 sestier a iných zdravotníckych pracovníkov.


Riaditeľka novej nemocnice pre ošetrovateľstvo Alena Kendrick priblížila, že sestra, ktorá bude zabezpečovať všeobecnú ošetrovateľskú starostlivosť, bude mať počas celej služby na starosti určenú skupinu pacientov. Na jeseň by mal byť ukončený proces výberu vedúcich sestier. Tie by si následne mali začať vytvárať svoje sesterské tímy. Personálne obsadenie by tak malo byť plne v ich kompetencii.       

Nemocnica zavedie systém plávajúcich lôžok. Sieť nemocníc si od toho sľubuje, že sestry budú univerzálnejšie. Všeobecná sestra na lôžkových ošetrovacích jednotkách bude mať počas služby na starosti určenú skupinu pacientov a po celý deň sa bude venovať iba im. V závislosti od typu jednotky budú pracovať v osem alebo 12-hodinových zmenách. Podľa Kendrick sa tak o 35 hospitalizovaných pacientov budú starať dve sestry a dvaja zdravotnícki asistenti. Počas dennej zmeny od 7.00 do 15.00 h bude na každej ošetrovacej jednotke pôsobiť ešte jedna sestra na výpomoc. Sieť nemocníc si od tohto systému tiež sľubuje zvýšenú bezpečnosť a viac času na pacientov.       

Nemocnica bude mať celkovo vyše 400 lôžok, časť z nich, konkrétne 281 lôžok, bude umiestnená na jednodňovej chirurgii, urgentnom príjme, oddelení anestézie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti i ďalších pracoviskách.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.05.2019
Healthy run 2019 štartuje už túto nedeľu 19. 5. v Banskej Bystrici
Tri slovenské mestá opäť symbolicky prepojí beh za zdravie. Zdravotníci v Bratislave, Banskej Bystrici aj v Košiciach sú pripravení priniesť širokej verejnosti základné informácie o ich zdravotnom stave priamo na športoviskách.
viac
23.04.2020
Poslanci Lamača schválili od januára 2021 novú škôlku na Boroch
V lokalite Bory v rámci katastrálneho územia bratislavského Lamača by mala od 1. januára 2021 fungovať nová materská škola (MŠ).
viac
29.07.2020
Historická Banská Štiavnica bude mať opäť priame spojenie s Bratislavou
Od nedele 2. augusta bude medzi Banskou Štiavnicou a Bratislavou opäť premávať priamy autobusový spoj. V rámci podpory cestovného ruchu naň prispeje Banskobystrický samosprávny kraj prostredníctvom svojej Rozvojovej agentúry 20 000 eur.
viac
15.04.2021
Nemocnicu Bory by mohli kolaudovať v lete na budúci rok
Na stavbe sa realizujú všetky vnútorné práce, ako vzduchotechnika vrátane vykurovacieho a chladiaceho systému, vodovodné rozvody, kanalizácia, potrubná pošta, silnoprúdové rozvody, sadrokartónové priečky či obklady a podlahy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %