Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
21.12.2021 11:35

Návštevníci Oravského hradu stretnú počas Vianoc rozprávkové bytosti


Na archívnej snímke Oravský hrad. Snímka zdroj: (tasr).


Rodiny s deťmi, ktoré sa od utorka 28. decembra do štvrtka 30. decembra vyberú na Oravský hrad v Oravskom Podzámku, čaká interaktívny rozprávkový program.


Podujatie bude súčasťou historickej prehliadky hradu. Na oficiálnej webovej stránke o tom informovalo Oravské múzeum Pavla Országha Hviezdoslava, ktoré je správcom hradu.

Oravský hrad bude pre turistov sviatočne vyzdobený. "Návštevníci sa môžu tešiť na stretnutie s rozprávkovými bytosťami, vianočnú náladu, zaujímavé úlohy, koledy a súťaže," priblížili pracovníci z múzea.

Vstup na podujatie je v režime OP, pre deti do 12 rokov a dvoch mesiacov bez obmedzenia. Nutný je respirátor a bezpečný odstup. Vianočné prehliadky sú bez sprievodcu.

Oravský hrad, ktorý postavili na skale nad riekou Orava v Oravskom Podzámku ako "orlie hniezdo", je jednou z turistických atrakcií severného Slovenska. Hrad začali budovať na mieste starého dreveného hrádku po tatárskom vpáde v roku 1241. Tvorí ho rad budov sledujúcich tvar hradného vrchu a brala. V roku 1556 sa dostal do rúk Thurzovcom, ktorí uskutočnili jeho najrozsiahlejšiu prestavbu. Dnešnú podobu dostal Oravský hrad v roku 1611.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.07.2019
Návštevníci Oravského hradu prežijú deň v stredoveku
Deň v stredoveku zažijú návštevníci Oravského hradu v prvú augustovú nedeľu. Nádvorím hradu sa bude niesť stredoveká atmosféra plná hudby, tanca, bojového umenia, ale i zabudnutých príbehov.
viac
22.08.2020
Nočná prehliadka na motívy Drakulu bude vyvrcholením leta na Oravskom hrade
Letná sezóna na Oravskom hrade vyvrcholí nočnou prehliadkou. Podujatie na motívy Drakulu, upíra Nosferatu, sa uskutoční na budúci piatok 28. augusta.
viac
02.10.2020
Na zaniknutom hrade sa konala prvá komentovaná prehliadka
Na zaniknutom hrade Breznica sa vo štvrtok (1. 10.) v rámci projektu Pohronská hradná cesta konala vôbec prvá komentovaná prehliadka.
viac
09.08.2021
Návštevníci Oravského hradu si môžu zahrať novú zábavnú hru spojenú s históriou
Oravské múzeum Pavla Országha Hviezdoslava pripravilo pre návštevníkov Oravského hradu novú zábavnú hru, dostupnú prostredníctvom QR kódov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %