Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
30.07.2019 11:25

Návštevníci Oravského hradu prežijú deň v stredoveku


Ilustračná snímka, zdroj:Tostabur


Deň v stredoveku zažijú návštevníci Oravského hradu v prvú augustovú nedeľu. Nádvorím hradu sa bude niesť stredoveká atmosféra plná hudby, tanca, bojového umenia, ale i zabudnutých príbehov.


Podľa riaditeľky správcovského Oravského múzea P.  O.  Hviezdoslava Márie Jagnešákovej patrí Deň v stredoveku patrí medzi najnavštevovanejšie podujatia Oravského hradu. „Svoje umenie predvedú v nedeľu 4. augusta aj šikovní remeselníci. Pre návštevníkov bude pripravený bohatý program, hry a aktivity pre deti i dospelých,“ doplnila.       

Počas celého dňa bude na hradnom nádvorí tradičný remeselný jarmok. Podujatie sa uskutoční v čase od 13.00 h do 17.00 h.       

Oravský hrad, vybudovaný na skale nad riekou Orava v Oravskom Podzámku ako „orlie hniezdo“, je jednou z najväčších turistických atrakcií severného Slovenska. Hrad začali budovať na mieste starého dreveného hrádku po tatárskom vpáde v roku 1241. Tvorí ho rad budov sledujúcich tvar hradného vrchu a brala. V roku 1556 sa dostal do rúk Thurzovcom, ktorí uskutočnili jeho najrozsiahlejšiu prestavbu. Dnešnú podobu dostal Oravský hrad v roku 1611.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2017
Noc múzeí a galérií vo Fiľakove
Hradné múzeum vo Fiľakove srdečne pozýva všetkých záujemcov na X. ročník celovečerného podujatia Noc múzeí a galérií, ktoré sa uskutoční 20. mája 2017.
viac
12.05.2021
Najmladších návštevníkov Oravského hradu čaká rozprávkový program
Rodiny s deťmi, ktoré sa tento víkend vyberú na Oravský hrad v Oravskom Podzámku, čaká interaktívny rozprávkový program. Pripravili ho pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. Správcovské Oravské múzeum Pavla Országha Hviezdoslava o tom informovalo na oficiálnej webovej stránke.
viac
21.12.2021
Návštevníci Oravského hradu stretnú počas Vianoc rozprávkové bytosti
Rodiny s deťmi, ktoré sa od utorka 28. decembra do štvrtka 30. decembra vyberú na Oravský hrad v Oravskom Podzámku, čaká interaktívny rozprávkový program.
viac
18.08.2022
Na Oravskom hrade bude v závere prázdnin týždeň s grófom Draculom
Pri príležitosti stého výročia prvého čiernobieleho nemého hororového filmu Nosferatu – symfónia hrôzy, ktorý sa nakrúcal na Oravskom hrade, tam bude program na celý týždeň. Informovala o tom riaditeľka správcovského Oravského múzea Mária Jagnešáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %