Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
06.05.2021 12:30

Najväčšie športovisko v Novom Meste čaká kompletná rekonštrukcia


Vizualizácia: (FB / Rudolf Kusý).


Športovisko na Pionierskej ulici, najväčší športový areál v bratislavskom Novom Meste, čaká kompletná rekonštrukcia.


Na sociálnej sieti o tom informoval starosta Nového Mesta Rudolf Kusý, podľa ktorého má tento športový areál najlepšie roky dávno za sebou.

„Ako to u nás v Novom Meste býva zvykom, to, ako má ihrisko vyzerať, sme si nevymysleli na úrade, ale sme o jeho podobe poctivo diskutovali s miestnymi obyvateľmi,” podotýka Kusý. Milovníci športu by tam mali nájsť napríklad bežeckú dráhu, futbalové a basketbalové ihrisko, stolný tenis, korčuliarsky ovál, multifunkčné ihrisko, ale aj cvičisko pre seniorov či workoutové športovisko.

Projekt zahŕňa revitalizáciu a znovuobnovenie športových plôch, zelene a existujúceho prislúchajúceho vybavenia na Pionierskej ulici. Revitalizácia je navrhovaná ako mestský vnútroblokový priestor v duchu mestského športoviska, s čím súvisí aj výber povrchových úprav športových plôch, verejného mobiliáru, sadových úprav i celého konceptu priestoru. Obnova čaká aj pôvodné oplotenie, riešiť sa má i nový vstup do areálu.

Nové multigeneračné športovisko by malo podľa starostu slúžiť dopoludnia základnej škole, prípadne aj trom materským školám v okolí. Podvečer a počas víkendov bude prístupné verejnosti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2016
Pod Mostom SNP pribudlo 13 nových lavičiek
Bratislavčania sa môžu tešiť z trinástich nových lavičiek viedenského typu, ktoré Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy osadil pri Dunaji pod Mostom SNP a pri vstupe na UFO.
viac
25.01.2021
Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte
Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte. Cieľom projektu je naplnenie rozvojových plánov v oblasti prispôsobenia sa zmenám klímy.
viac
05.11.2021
Nové Mesto pokračuje v revitalizácii zelene na svojom území
Bratislavské Nové Mesto pokračuje v revitalizácii zelene na svojom území. Staré dreviny, ktoré by mohli byť zároveň nebezpečné pre svoje okolie, nahrádza novými stromami. Takýto ozdravný proces sa týka viacerých lokalít. Informuje o tom mestská časť.
viac
24.03.2023
Revitalizácia Račianskeho mýta prináša aj zmeny v sadových úpravách
Postupná revitalizácia Račianskeho mýta v bratislavskom Novom Meste prináša aj zmeny v sadových úpravách. Pribudnúť majú záhony trvaliek a cibuľovín, ktoré nahradia časť súčasného rozária.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %