Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.11.2021 02:25

Nové Mesto pokračuje v revitalizácii zelene na svojom území


Ilustračná snímka.


Bratislavské Nové Mesto pokračuje v revitalizácii zelene na svojom území. Staré dreviny, ktoré by mohli byť zároveň nebezpečné pre svoje okolie, nahrádza novými stromami. Takýto ozdravný proces sa týka viacerých lokalít. Informuje o tom mestská časť.


„V Novom Meste nám na zdravom vývoji veľmi záleží, preto k obnove zelene pristupujeme citlivo a dôsledne. Staré dreviny, ktoré zdravie opustilo a môžu byť veľakrát nebezpečné pre okolie, meníme za mladé,” konštatuje samospráva.

Naplánovaný je napríklad výrub piatich drevín na Ulici odbojárov a na Kalinčiakovej ulici. Ide o cestnú zeleň v zlom zdravotnom stave, pre ktorú bolo vydané povolenie. Mestská časť následne vysadí osem stromov na miestach, kde došlo k výrubu, a zároveň doplní prázdne miesta, kde je možné dreviny vysadiť. Okrem dvoch spomínaných ulíc sa to týka aj Družstevnej ulice.

Na základe právoplatného rozhodnutia je naplánovaný aj výrub 13 drevín na Račianskom mýte, pri ktorých tiež identifikovali zlý zdravotný stav. „Miesto nich na tom istom pozemku vysadíme 17 stromov (lipa malolistá) a 212,5 metrov štvorcových stálozelených krov (zimozeleň menšia),” približuje samospráva. Výsadba sa v tomto prípade predpokladá počas budúceho roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.01.2021
Na Šrobárovom námestí v Petržalke vznikne nový zelený priestor
Na Šrobárovom námestí v bratislavskej Petržalke vznikne nový zelený priestor. Mestská časť tam plánuje vysadiť približne 50 stromov.
viac
18.01.2021
Bratislava podporí revitalizáciu pochôdznych terás
Mesto Bratislava podporí revitalizáciu pochôdznych terás formou dotácie. Na tento účel vyčlenila samospráva v rozpočte 200 000 eur.
viac
25.01.2021
Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte
Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte. Cieľom projektu je naplnenie rozvojových plánov v oblasti prispôsobenia sa zmenám klímy.
viac
20.03.2023
Nové Mesto začalo s postupnou revitalizáciou Račianskeho mýta
Bratislavské Nové Mesto začalo s postupnou revitalizáciou Račianskeho mýta. Prvým krokom je sanácia budovy bývalého bufetu, ktorej stav bol vyhodnotený ako nevyhovujúci. Dočasne ho nahradí gastrokontajner. Informovala o tom Veronika Bauch z úseku komunikácie miestneho úradu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %