Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.02.2021 02:25

Na Záhradníckej ulici v Senci vybudujú novú základnú školu


Ilustračná snímka: (tasr).


V meste Senec na Záhradníckej ulici postavia novú základnú školu. Rozhodlo o tom mestské zastupiteľstvo.


Samospráva na sociálnej sieti informuje, že potrebuje novú školu. „V pláne je modulová škola, ktorej kapacitu bude možné rozširovať. Mesto má záujem riešiť celý projekt tak, aby bol pre obyvateľov priľahlých ulíc aj prínosom,” deklaruje. Za výzvu označilo riešenie dopravnej situácie. Obyvatelia však majú mať blízko športoviská a deti zas blízko do školy.

Škola má byť podľa materiálov, o ktorých rokovali seneckí poslanci, ako 20-triedna pre zhruba 500 žiakov, s dvoma nadzemnými podlažiami, s odbornými učebňami i kabinetmi, zázemím pre vedenie školy, zborovňou, kuchyňou i jedálňou. Navrhuje sa aj telocvičňa s väčšou kapacitou ako samostatný objekt pri základnej škole. V areáli školy má byť multifunkčné ihrisko. Pri návrhu školy sa bude uvažovať aj s asi dvoma triedami materskej školy i s vyhradeným ihriskom pre škôlku.

Senec vo finále zvažoval dve miesta, kde školu postaviť, a to Záhradnícku ulicu a Récku cestu – Slnečné jazerá Sever. Zastupiteľstvo sa priklonilo k Záhradníckej ulici. V predloženom materiáli označilo mesto za výhody vybratého pozemku možnosť ďalšieho rozšírenia na pozemok, ktorý je v jeho vlastníctve, inžinierske siete, dostupnosť pre peších a cyklistov, výhľadové napojenie na cestu II/503 a odľahčenie križovatky Pezinská-Záhradnícka. Ako nevýhody samospráva vymenovala investíciu do pozemkov za 1,6 milióna eur i to, že v súčasnosti je možné školu realizovať len na pozemku o výmere 3967 štvorcových metrov. Do budúcna bude potrebné zaoberať sa aj modernizáciou cesty II/503 a pre možný hluk z komunikácie inštalovať protihlukové steny.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.11.2016
V obci otvorili novú základnú školu pre 130 žiakov
Novú základnú školu pre 130 žiakov, s počítačovou, jazykovou učebňou a klubovňou otvorili dnes v obcí Malinovo na Višňovej ulici. V novej škole, sa nachádzajú tri triedy, ktoré budú navštevovať žiaci prvého až tretieho ročníka.
viac
10.04.2017
Výstavbu novej školy môžu zastaviť spory v samospráve
Výstavba novej školy v Chorvátskom Grobe pokračuje, podľa starostu obce Radovana Benčíka však nevedno dokedy. Na dokončenie stavby si totiž musí obec vziať úver, snahy rokovať o jeho schválení v zastupiteľstve však zatiaľ skončili neúspechom.
viac
18.05.2020
Výstavba jedálne na ZŠ na Ulici J. Bottu by mala trvať štrnásť mesiacov
Viac ako rok po tom, ako žiaci základnej školy (ZŠ) na Ulici Jána Bottu v Trnave prišli o možnosť stravovania, začína mesto v areáli školy s výstavbou novej jedálne s kuchyňou.
viac
22.05.2020
Spišská Nová Ves otvorí materské a základné školy za špecifických podmienok
Spišská Nová Ves od 1. júna otvára materské a základné školy, ktoré sú v jej zriaďovateľskej pôsobnosti, za špecifických podmienok. Rozhodol o tom krízový štáb mesta v súvislosti s postupným uvoľňovaním opatrení v rámci štvrtej fázy. Informovala o tom pracovníčka pre styk s médiami Edita Gondová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %