Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
18.05.2020 02:45

Výstavba jedálne na ZŠ na Ulici J. Bottu by mala trvať štrnásť mesiacov


Základná škola na ulici J. Bottu v Trnave.


Viac ako rok po tom, ako žiaci základnej školy (ZŠ) na Ulici Jána Bottu v Trnave prišli o možnosť stravovania, začína mesto v areáli školy s výstavbou novej jedálne s kuchyňou.


Podľa primátora Petra Bročku pôjde o najväčšiu investíciu do školského zariadenia za posledné roky. Výstavbu by mali ukončiť k začiatku školského roka 2021/2022.

Škola vlastnú stravovaciu jednotku nemala ani doteraz, využívala službu susediaceho gymnázia. To ju však z kapacitných dôvodov vlani pre časť stravníkov zo ZŠ vypovedalo. Po provizórnych riešeniach spočívajúcich v rozvoze detí do okolitých základných škôl má k dispozícii aktuálne jedáleň, ktorú na tento účel zapožičala stredná priemyselná škola technická (SPŠT), situovaná v blízkosti ZŠ. Trnavský samosprávny kraj tam ako zriaďovateľ investoval do stavebných prác, mesto kúpilo vybavenie kuchyne, ktoré po postavení prenesie do nového objektu.

Jedáleň s kuchyňou bude tvoriť nové krídlo objektu ZŠ. Doterajšiu staršiu zástavbu zasanujú. Primátor informoval o podpísaní zmluvy s víťazom verejnej súťaže, ktorý má stavbu zrealizovať za 2,265 milióna eur a 14 mesiacov. Objekt bude dvojpodlažný, na poschodí budú umiestnené aj štyri triedy. Stavenisko odovzdajú stavebnej firme začiatkom budúceho týždňa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
Poprad preinvestuje v lete na opravy školských budov okolo 800 000 eur
Leto v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad je v znamení rozsiahlych opráv, modernizácií i bežnej údržby. Celkovo mesto počas leta preinvestuje na tieto projekty okolo 800 000 eur. Najviac peňazí pôjde do materských škôl.
viac
20.01.2017
Hlavné mesto začína stavať prvé náhradné nájomné byty
Hlavné mesto SR Bratislava už v najbližších dňoch začne s výstavbou náhradných nájomných bytov pre nájomcov z reštituovaných bytov. Prvých 68 bytových náhrad sa bude stavať v lokalite Pri kríži v mestskej časti Dúbravka.
viac
29.06.2020
Mesto Senica vypísalo výzvu na realizáciu cyklotrasy
Mesto Senica vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu projektu Cyklodopravné trasy Senica - I. etapa, ktorej celková predpokladaná hodnota je vo výške 1 205 744,08 eura. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávania (ÚVO).
viac
02.09.2020
Biely Kostol pripravuje po šestnástich rokoch novú kontajnerovú školu
Po šestnástich rokoch sa vráti do Bieleho Kostola pri Trnave základná škola (ZŠ). Bude stáť na inom mieste ako jej predchodkyňa, bude kontajnerová a rozrastať sa bude postupne. Podľa starostky Ivety Paulovej by prvých žiakov mala privítať už o rok, v septembri 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %