Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.08.2016 04:07

Poprad preinvestuje v lete na opravy školských budov okolo 800 000 eur


Budova MŠ Podtatranská v Poprade.


Leto v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad je v znamení rozsiahlych opráv, modernizácií i bežnej údržby. Celkovo mesto počas leta preinvestuje na tieto projekty okolo 800 000 eur. Najviac peňazí pôjde do materských škôl.


 „Aj keď sú to investície do budov a vybavenia, musíme to vnímať v prvom rade ako investíciu do vzdelania. Školy a škôlky potrebujú kvalitné vybavenie a zázemie, aby výučba mohla prebiehať v takých podmienkach, ako si to naše deti zaslúžia,“ informoval primátor Popradu Jozef Švagerko.      

Kapitálové výdavky boli naplánované na výmenu kuchynského vybavenia v školských jedálňach v základných školách s materskými školami na uliciach Dostojevského, Francisciho a Koperníkova, tiež na rekonštrukciu školských jedální v materských školách na uliciach Mládeže a Záborského. Opravovať sa budú aj strechy v škôlkach na uliciach Podtatranská, Záborského a Mládeže a hydroizolácia v základnej škole s materskou školou na Vagonárskej ulici. Mesto uspelo tiež s dvomi projektmi na rekonštrukciu telocviční v základných školách na Jarnej a Komenského ulici.      

„Jednotlivé práce postupujú podľa plánu. Trpezlivejší však musia byť rodičia detí, ktoré navštevujú mestské jasle. Robí sa tu kompletná rekonštrukcia kuchyne, čo si vyžaduje dlhší čas. Nebolo možné odstaviť detské jasle na celé dva mesiace, ako by sa to dalo v prípade materskej školy. Prevádzka v jasliach sa už začala, ale kuchyňa ešte dokončená nie je. Zásobovanie jedlom sme zabezpečili z materskej školy na Ulici Mládeže aj pre detské jasle,“ uviedla vedúca odboru školstva, mládeže a športu Mestského úradu v Poprade Edita Pilárová. Ako ďalej spresnila, v týchto dňoch sa pracuje na hydroizolácii budov na Vagonárskej ulici. Opravy striech prídu na rad neskôr.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.08.2016
Obec Skačany chce zatepliť budovu telocvične za viac ako 100 000 eur
Rekonštrukciu telocvične pri miestnej základnej škole s materskou školou v podobe zateplenia jej budovy i výmeny okien plánuje samospráva Skačian v okrese Partizánske. Projekt vyčíslila na viac ako 100 000 eur, o prostriedky na jeho financovanie sa uchádza z mimorozpočtových zdrojov.
viac
05.10.2016
Mesto Zvolen pripravuje polmiliónovú obnovu športového areálu pri ZŠ Hrnčiarska
Vo Zvolene sa modernizovalo počas letných prázdnin viacero škôl. Vymenili sa palubovky v niektorých telocvičniach, školy sa zateplili, dostali nové okná, opravili sa strechy.
viac
07.07.2020
Školské poplatky za apríl a máj rodičia v Prievidzi platiť nebudú
Samospráva Prievidze odpustí školské poplatky za apríl a máj, keď boli školy z dôvodu pandémie nového koronavírusu zatvorené.
viac
22.07.2020
Mesto počas letných prázdnin rekonštruuje MŠ a ZŠ za 3,6 milióna eur
Mesto Košice počas letných prázdnin opravuje spolu 42 škôl a školských zariadení vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti, hodnota prác dosahuje viac ako 3,6 milióna eur. Informoval o tom hovorca magistrátu Vladimír Fabian.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %