Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
30.07.2020 02:00

Na lávke v Piešťanoch sa začalo s rekonštrukciou


Snímka zdroj: (zpiestan).


Lávku v Piešťanoch, ktorá je od roku 2015 v zlom technickom stave a od 28. novembra 2019 pre chodcov a cyklistov uzatvorená, už oficiálne odovzdali realizátorovi rekonštrukcie. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.


Práce sa začali v stredu (29. 7.) na kratšom úseku lávky od ramena Váhu. Zhotoviteľ, ktorým je spoločnosť Lumiza zo Žiliny, sa na základe víťazstva vo verejnom obstarávaní zaviazal rekonštrukčné práce ukončiť do šiestich mesiacov od prevzatia staveniska.

Dielo bude zhotovené v troch etapách. „Lávku začnú opravovať na kratšej časti nad obtokovým ramenom Váhu v dĺžke 68 metrov. Druhá etapa prác bude pokračovať na polovici časti lávky ponad hlavné rameno Váhu v dĺžke 90 metrov a záver prác bude prebiehať na zvyšnej časti smerom do centra mesta,” uviedlo mesto.

Rekonštrukčné práce budú spočívať v očistení od hrubých nečistôt a usadenín, mechanickom očistení konštrukcií a potrubí od pôvodných náterov a následnej aplikácii náterov konštrukcie lávky. Práce budú zakončené montážou pochôdznych panelov, krycích panelov a osvetlením.

„Cena rekonštrukcie oceľovej lávky pre peších a cyklistov je 608 000 eur,” doplnilo mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.09.2016
ŽSK dostavia ďalšiu časť cyklotrasy BikeKia, ktorá spája dva hrady
Zmluvu o poskytnutí grantu na dostavbu ďalšieho úseku cyklotrasy BikeKia, ktorá spája hrady Budatín a Strečno, v pondelok (26. 9.) podpísali podpredseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Jozef Štrba a správca Nadácie Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák.
viac
20.06.2017
Rekonštrukcia lávok cez rieku Žitava
To, že obe lávky cez rieku Žitava, ktoré sa nachádzajú pri hlavnej autobusovej stanici, boli už roky v zlom stave, nie je pre Zlatomoravčanov žiadnou veľkou novinkou. Ľudia sa na ne sťažovali pomerne dlho. Až tento rok sa však dočkali ich kompletnej rekonštrukcie, ktorá sa realizuje v týchto dňoch.
viac
12.02.2020
Na výstavbu cyklochodníka získal Liptovský Mikuláš takmer 400 000 eur
V Liptovskom Mikuláši pribudne nový úsek chodníka pre cyklistov. Napojí sa na existujúci cyklochodník pri brehu Váhu a končiť bude v Liptovskej Ondrašovej pred mostom ponad Jalovčianku. Na jeho vybudovanie získala radnica 388 442 eur z eurofondov.
viac
25.04.2020
Cyklozdruženia považujú momentálne Krajinský most za nebezpečný
So žiadosťou o dočasné zníženie rýchlosti na Krajinskom moste v Piešťanoch sa v otvorenom liste na Trnavský samosprávny kraj (TTSK) i mesto Piešťany obrátili zástupcovia občianskych cyklozdružení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %