Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
11.02.2021 12:25

Miestne dane - upustenie od uloženia pokuty


Ilustračná snímka.


Upustenie od uloženia pokuty za nepodanie priznania k miestnym daniam a čiastkového priznania k miestnym daniam.


Združenie miest a obcí Slovenska informuje, že vláda SR na svojej 75. schôdzi schválila Návrh nariadenia vlády Slovenskej republiky o upustení od uloženia pokuty za nepodanie priznania k miestnym daniam a čiastkového priznania k miestnym daniam.

Nariadenie je vypracované v súlade s § 160 ods. 3 zákona č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, podľa ktorého vláda Slovenskej republiky môže nariadením ustanoviť podmienky zániku daňového nedoplatku zodpovedajúceho nezaplatenej sankcii alebo podmienky upustenia od uloženia pokuty alebo vyrubenia úroku z omeškania podľa tohto zákona alebo osobitných predpisov.

Návrh nariadenia vlády ustanovuje, že sa upustí od uloženia pokuty za nepodanie priznania k dani z nehnuteľností, k dani za psa, k dani za predajné automaty a k dani za nevýherné hracie prístroje podľa zákona o miestnych daniach alebo čiastkového priznania k dani z nehnuteľností, k dani za psa, k dani za predajné automaty a k dani za nevýherné hracie prístroje na zdaňovacie obdobie roku 2021 v ustanovenej lehote, ak túto povinnosť daňový subjekt splní dodatočne a to najneskôr do 15. 3. 2021.

Prijatím nariadenia nebudú dotknuté žiadne mechanizmy ustanovené zákonom alebo všeobecne záväzným nariadením obce, ktoré sa týkajú vyrubenia dane alebo jej splatnosti.

Účinnosť nariadenia sa navrhuje dňom vyhlásenia.

Viac informácií TU.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.12.2020
Bratislava bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom 431,9 milióna eur
Magistrát ním chce zabezpečiť realizáciu ambicióznych cieľov v oblasti rozvoja mesta aj napriek zložitej makroekonomickej situácii spôsobenej pandémiou nového koronavírusu. Vo štvrtok (17. 12.) návrh rozpočtu schválilo mestské zastupiteľstvo.
viac
21.12.2020
Pezinok bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom 24,7 milióna eur
Mesto Pezinok bude v roku 2021 hospodáriť s rozpočtom 24,7 milióna eur. Bežný a kapitálový rozpočet je schodkový, preto sa na dofinancovanie použijú prostriedky z rezervného fondu. Mestský rozpočet schválili pezinskí poslanci na svojom decembrovom zasadnutí.
viac
08.01.2021
ZMOS adresovalo rezortu pôdohospodárstva zásadné pripomienky kvôli pozemkom
ZMOS adresovalo Ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR zásadné pripomienky k navrhovaným zmenám v nariadení vlády SR, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o podmienkach prenajímania, predaja, zámeny a nadobúdania nehnuteľností Slovenským pozemkovým fondom v znení neskorších predpisov.
viac
30.06.2021
Zvyšujú sa príspevky na opatrovanie
Vláda SR v stredu schválila na svojom rokovaní Návrh nariadenia vlády Slovenskej republiky, ktorým sa ustanovuje výška sadzby na jednu hodinu osobnej asistencie a výška peňažného príspevku na opatrovanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %