Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
31.05.2021 08:20

Mestský úrad v Leopoldove sa sťahuje do novej budovy


Snímka zdbroj: (leopoldov.sk).


V týchto dňoch sa v Leopoldove začína dlho očakávané sťahovanie mestského úradu do nového objektu.


Vyrástol v dvorovej časti súčasnej radnice, ktorá podľa primátorky Terézie Kavuliakovej už dlhší čas kapacitne ani technicky nevyhovovala. V jej priestoroch po prestavbe vznikne knižnica a v priestoroch súčasnej knižnice plánuje mesto zriadiť domov sociálnych služieb.

Výstavba nového mestského úradu trvala 16 mesiacov, táto etapa si vyžiadala náklady 1,747 milióna eur. Časť bola financovaná z úveru, zostatok z vlastných zdrojov. „Je to dlhoročný projekt, ktorý začal ešte môj predchodca,” povedala primátorka. V súčasnosti už jedenásť zamestnancov úradu balí, aby postupne preniesli všetku svoju agendu do nových kancelárií. Nároky na prácu úradov samosprávy sa podľa Kavuliakovej stále zvyšujú, preto aj na leopoldovskom mestskom úrade majú v administratíve viac ľudí a potrebu miesta, ako bývalo kedysi. Nové priestory prinášajú väčší komfort aj pre občanov na vybavovanie ich potrieb.

„Okrem toho nás veľmi teší, že máme novú reprezentatívnu sobášnu sieň a už čoskoro budeme sobášiť prvý pár,” uviedla primátorka. Sobášna sieň bude využívaná aj na rôzne spoločenské podujatia, ako prezentácie či stretnutia. Ďalším plusom sťahovania do nového sú priestory, ktoré mesto získa pre zamestnancov mestských služieb pracujúcich v exteriéri. „Nemali sme doteraz možnosť poskytovať im vyhovujúce zázemie, dostanú nové šatne i miesto na odloženie strojov i náradia,” doplnila primátorka.

Prestavba a dostavba mestského úradu v dvoch na seba nadväzujúcich etapách vyšla z architektonickej súťaže, ktorú mesto vypísalo v spolupráci so Slovenskou komorou architektov ešte v roku 2014, pričom rozhodujúcim kritériom nebola cena, ale kvalita návrhu. Víťazom sa stala architektonická kancelária Zerozero, s hlavným architektom Irakli Eristaviom. Mestský úrad spolu s knižnicou a priľahlými verejnými priestormi mal podľa projektu vytvoriť v centre Leopoldova administratívno-spoločenské centrum pre občanov. „Do druhej etapy by sme sa chceli pustiť v júni 2021,“ doplnila primátorka Leopoldova. Knižnica by sa mohla nasťahovať zhruba začiatkom roka 2022 a domov sociálnych služieb by podľa zámeru mal fungovať okolo roku 2023.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.10.2017
Mesto Nové Zámky zrekonštruovalo kanceláriu prvého kontaktu
Od utorka 24. októbra 2017 je kancelária prvého kontaktu v prevádzke opäť na prízemí budovy mestského úradu.
viac
15.02.2020
Komunikáciu s radnicou má uľahčiť nové klientske centrum
Obyvateľom Dubnica nad Váhom by ešte v tomto roku malo začať slúžiť nové klientske centrum. Vzniknúť má rekonštrukciou vstupných priestorov v budove mestského úradu.
viac
16.03.2021
Hlohovec ponúka vysokoškolákom trojmesačnú stáž na mestskom úrade
Na mesiace apríl až jún tohto roka ponúka vysokoškolským študentom mesto Hlohovec opäť stáž na šiestich svojich odboroch. Je určený študentom so záujmom spolupodieľať sa na chode mestského úradu a získať praktické skúsenosti v agende mestskej samosprávy.
viac
28.06.2023
Mestský úrad sa presťahoval do nových priestorov bývalej školy
Mestský úrad v Starej Turej má od pondelka (26. 6.) nové sídlo. Radnica z vlastných zdrojov zrekonštruovala budovu bývalej strednej školy za 1,8 milióna eur. Informoval o tom Miroslav Krč z kancelárie primátora mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %