Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
18.05.2021 02:25

Mestská polícia v Handlovej spustila databázu dlhodobo odstavených vozidiel


Ilustračná snímka.


Handlovská mestská polícia (MsP) spustila v spolupráci s oddelením marketingu mestského úradu verejnú databázu dlhodobo odstavených vozidiel. Opustené autá môžu obyvatelia nahlasovať cez formulár, ktorý zverejnilo mesto na svojom webe. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


„Stávalo sa, že obyvatelia nám nahlasovali dlhodobo stojace vozidlá duplicitne. Boli sme preto nútení previesť našu vnútornú evidenciu na web mesta, aby sa ľudia dokázali ľahko dostať k týmto informáciám a overiť si, či vozidlo, ktoré by chceli nahlásiť, už v evidencii máme,” povedala preventistka MsP v Handlovej Lucia Chudá. V databáze sú podľa nej zverejnené iba tie informácie, ktoré nepodliehajú ochrane osobných údajov.

Evidencia odstavených áut je zverejnená na webovom sídle mesta v sekcii Pre obyvateľov - Dlhodobo stojace vozidlá. „Formulár je možné vypísať anonymne, pri zadaní kontaktných údajov však bude zadávateľ informovaný o každej zmene statusu konkrétneho vozidla. Do formulára sa dá vložiť fotografia odstaveného vozidla, jeho popis aj lokalita, v ktorej sa nachádza,” priblížila Paulínyová. V zozname si podľa nej môžu ľudia skontrolovať, či auto, ktoré plánovali nahlásiť, už v evidencii nie je.

Za uplynulý rok mestskí policajti v Handlovej zaznamenali 51 dlhodobo stojacich vozidiel, pričom 33 sa im podarilo odstrániť. Pri riešení problému úzko spolupracujú s referátom podnikateľskej činnosti mestského úradu. „Po 30 dňoch státia vozidla na jednom mieste pošle zamestnanec referátu majiteľovi auta oznámenie o vyrubení dane za zabratie verejného priestranstva. V roku 2020 sa tak stalo v 14 prípadoch,” dodala hovorkyňa mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.11.2016
Mestskí policajti dostali nové vozidlá s majákmi
V rámci zlepšovania a skvalitňovania služieb mestskej polície na území hlavného mesta SR Bratislavy dostali mestskí policajti päť nových moderných vozidiel.
viac
12.01.2019
Mestskí policajti jazdia na elektromobile, mesto naň získalo dotáciu
Mestská polícia v Trebišove bude pre svoje potreby využívať nový elektromobil. Mesto ho zakúpilo s podporou dotácie 30.000 eur z Environmentálneho fondu, z vlastných zdrojov na to vyčlenilo 9800 eur. Elektromobil v piatok slávnostne odovzdal vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši.
viac
13.01.2020
Handlová: Mestským policajtom pribudlo viac kompetencií
Mestským policajtom pribudli viaceré kompetencie. Umožnili im to novely zákonov, ktoré vstúpili do platnosti v decembri minulého roka. Po novom môžu pokutovať vodičov pri rôznych porušeniach zákona o cestnej premávke. Informovala o tom hovorkyňa mesta Handlová Jana Paulínyová.
viac
09.01.2023
Mestská polícia má nové vozidlá, jedno so špeciálnou výbavou
Mestská polícia v Bratislave má 11 nových vozidiel. Jedným z nich je aj vozidlo so špeciálnou výbavou, ťažným i navíjacím zariadením, ktoré je určené na riešenie krízových situácií v uliciach hlavného mesta, ale aj v ťažšie dostupnom teréne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %