Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
03.06.2018 10:58

Samospráva Prievidze chce kúpiť elektromobil pre potreby mestskej polície


Elektromobily pre potreby mestskej polície sa už osvedčili vo viacerých mestách.


Samospráva Prievidze má záujem obstarať elektromobil. Slúžiť by mal pre mestskú políciu (MsP). Financie na tento účel chce získať z mimorozpočtových zdrojov, podanie žiadosti o dotáciu odobrili tamojší mestskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok (28. 5.).


    

"Budeme sa snažiť o získanie finančných prostriedkov z Envirofondu na zakúpenie elektromobilu pre potreby mestskej polície. Výška rozpočtu je tam naplánovaná na 35.000 eur s tým, že budeme žiadať 30.000 eur a kofinancovanie by bolo vo výške 5000 eur," uviedol hovorca mesta Michal Ďureje.       

Elektromobil, ktorý sa bude samospráva snažiť zakúpiť z mimorozpočtových zdrojov, by v budúcnosti nemal byť jediným. "Do budúcna chceme rozšíriť vozový park pre potreby mestskej polície, prípadne aj ďalších organizácií. Ak by takéto výzvy boli, určite sa o ne uchádzať budeme," deklaroval.       

Samospráva v tejto súvislosti počíta i so zabezpečením potrebnej infraštruktúry vo forme nabíjacích staníc. "Vieme, že táto oblasť sa postupne dynamizuje, tak budeme na to reflektovať. Toto je prvá lastovička, ktorá je dostupná pre samosprávy, aj pre naše potreby," dodal hovorca mesta.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.09.2018
Trebišov získal dotáciu na zakúpenie elektromobilu pre mestskú políciu
Mestu Trebišov bola schválená žiadosť o poskytnutie podpory na realizáciu projektu „Elektromobilom k lepšiemu životnému prostrediu v Trebišove“. Výzvu, na ktorú mesto reagovalo, vyhlásil Environmentálny fond.
viac
13.10.2018
Martinskí mestskí policajti budú jazdiť aj na elektromobile
K vozidlám Mestskej polície v Martine pribudne vďaka úspešnej žiadosti o dotáciu z Environmentálneho fondu nový elektromobil. Mestskí policajti by ho mali začať využívať na konci roka 2018. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Martin Zuzana Kalmanová.
viac
12.01.2019
Mestskí policajti jazdia na elektromobile, mesto naň získalo dotáciu
Mestská polícia v Trebišove bude pre svoje potreby využívať nový elektromobil. Mesto ho zakúpilo s podporou dotácie 30.000 eur z Environmentálneho fondu, z vlastných zdrojov na to vyčlenilo 9800 eur. Elektromobil v piatok slávnostne odovzdal vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši.
viac
11.03.2019
Mestskí policajti šetria životné prostredie
Súčasťou vozového parku Mestskej polície Malacky je nový elektromobil. K vozidlám so spaľovacím motorom pribudlo auto na elektrický pohon s nulovými emisiami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %