Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
29.09.2021 08:45

Mesto zvýšilo poplatky za poskytovanie sociálnych služieb


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Poplatky za poskytovanie sociálnych služieb v meste Medzilaborce sa v pobytovom mestskom zariadení Kamjana od 1. októbra zvýšia o 100 eur.


Rozhodli o tom v utorok mestskí poslanci na svojom zasadnutí. Ako pre TASR uviedol primátor mesta Vladislav Višňovský, mesto k tomuto kroku pristúpilo, aby dokázalo zabezpečiť finančnú udržateľnosť poskytovaných sociálnych služieb.       

"Poplatky boli nastavené veľmi nízko. Išli hore mzdy, potraviny, energie, bolo nevyhnutné dvihnúť aj ceny, aby sme vedeli zabezpečiť chod tohto zariadenia," povedal s tým, že nová mesačná sadzba, ktorá sa po novom bude začínať na úrovni 380 eur, patrí v rámci mesta k najnižším. Dosiaľ predstavovala sumu 280 eur.       

Ako vyplýva zo všeobecne záväzného nariadenia o sociálnych službách, ktoré mestskí poslanci v utorok prijali, denný poplatok za jednomiestnu izbu sa z troch eur zvýši na 5,70 eura. Pri dvojmiestnej sa sadzba upravila z 1,70 eura na 4,40 eura a pri trojmiestnej z 1,50 eura na 4,20 eura. Pri strave sa zvýšenie poplatkov pohybuje v rozmedzí od 0,10 do 0,70 eura na stravnú jednotku.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.12.2018
Zamestnancom sociálnych zariadení v Trnavskom kraji zvýšili mzdy
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil od druhého polroka tohto roku na zvýšenie platov zamestnancov zariadení sociálnych služieb sumu vyše milióna eur. Ďalší milión eur uvoľnil ku koncu roka aj na jednorazovú odmenu pre týchto pracovníkov.
viac
29.12.2018
Kapacita zariadení pre seniorov na Slovensku je alarmujúco nedostatočná
Najvyšší kontrolný úrad vyzýva zodpovedných prijímať také strategické opatrenia, ktoré prispejú k zvýšeniu kapacít zariadení sociálnych služieb pre seniorov a zároveň povedú k lepšiemu finančnému ohodnoteniu práce opatrovateľov.
viac
15.12.2022
Od roku 2023 zvyšuje kúpeľné mesto viaceré dane a poplatky
Dosahy energetickej a finančnej krízy, nárast cien tovarov, služieb, materiálov a legislatívne zmeny priviedli mesto Piešťany k nutnosti zvýšenia miestnych daní a poplatkov. Návrhmi sa zaoberalo utorkové zasadnutie mestského zastupiteľstva.
viac
04.08.2023
Poslanci schválili zvýšenie poplatkov za sociálne služby v meste
Poplatky za sociálne služby v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad sa zvýšia. Mestskí poslanci na stredajšom rokovaní zastupiteľstva totiž schválili zmenu príslušného všeobecne záväzného nariadenia. Tá bude platiť od 1. septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %