Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
20.07.2020 08:10

Mesto vyčistilo potok v Prejte, SVP na to nemal financie


Snímka zdroj: (dubnica.eu).


Mesto Dubnica nad Váhom vyčistilo koryto potoka pretekajúceho mestskou časťou Prejta. Chce tak zabrániť vybreženiu potoka počas prívalových dažďov.


Ako informovala vedúca referátu životného prostredia dubnickej radnice Janka Beniaková, keďže ide o vodný tok križujúci cestu I. triedy a prietočnosť pri vysokom úhrne zrážok je v tomto úseku obmedzená, rozhodlo sa mesto najproblematickejšiu časť koryta vyčistiť. Úsek koryta potoka, ktorý bol zanesený od bahnových nánosov, mesto upravilo na vlastné náklady.

„O povolenie na vyčistenie problematickej časti sme požiadali Slovenský vodohospodársky podnik (SVP), ktorý má Prejtiansky potok vo svojej správe. Keďže SVP pre nedostatok finančných prostriedkov tento rok nemôže potrebné úpravy koryta zrealizovať, mesto sa rozhodlo túto časť vyčistiť na svoje náklady,” uviedla Beniaková s tým, že úprava koryta potoka sa dotkla 270-metrového úseku smerujúceho k štátnej ceste.

Aby sa predišlo prípadnému úhynu rýb, ešte pred samotnou realizáciou úprav podľa Beniakovej samospráva nadviazala spoluprácu s Mestskou organizáciou Slovenského rybárskeho zväzu v Dubnici nad Váhom, ktorá zabezpečila ich výlov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2020
V Dubnici nad Váhom chcú do konca apríla opraviť výtlky na cestách
Do konca apríla by chceli v Dubnici nad Váhom opraviť výtlky na miestnych komunikáciách. Radnica chce opraviť výtlky, ktoré vznikli v zime nielen v meste, ale aj v mestskej časti Prejta.
viac
09.05.2020
Na odstraňovanie čiernych skládok v meste doplácajú všetci
V druhej polovici mesiaca apríl mesto Dubnica nad Váhom avizovalo mimoriadny bezplatný zber elektroodpadu a nebezpečného odpadu. V priebehu mája tak samospráva zabezpečí priamo zo sídlisk a mestských častí zber starých chladničiek, práčok, ale aj nepoužitých farieb, olejov či hnojív.
viac
03.12.2021
Vďaka verejnému obstarávaniu mesto ušetrilo už viac ako 1,5 milióna eur
V júni 2020 vzniklo na Mestskom úrade v Dubnici nad Váhom nové oddelenie verejného obstarávania. Za rok a pol svojej existencie dokázalo ušetriť už viac ako 1,5 milióna eur. Touto sumu môže samospráva čiastočne pokryť náklady napr. na rekonštrukciu námestia.
viac
15.06.2022
V Dubnici nad Váhom začali s výstavbou cyklotrasy do časti Prejta
Mesto Dubnica nad Váhom začalo s výstavbou prvej segregovanej cyklotrasy na území mesta. Spojí centrum mesta s mestskou časťou Prejta. Informoval o tom primátor Dubnice nad Váhom Peter Wolf.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %