Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
30.09.2021 08:05

Mesto Šaľa vybuduje nové stojiská s polopodzemnými kontajnermi


Snímka zdroj: Mesto Šaľa


Šalianska radnica pokračuje v rozširovaní stojísk s polopodzemnými kontajnermi. V stredu začína mesto s výstavbou troch nových na Ulici P. J. Šafárika a na Dolnej ulici.


Súčasný počet 17 stojísk sa tak zvýši na 20. „Stavebné práce sa začínajú v stredu a potrvajú približne tri týždne. Súčasťou nových stojísk budú kontajnery na triedený aj zmesový komunálny odpad,“ informoval magistrát.

Podľa mestského úradu si obyvatelia Šale nový typ odpadových nádob obľúbili, predovšetkým pre väčšiu čistotu v ich okolí. „V polopodzemných kontajneroch sú odpadky 1,6 metra pod zemou, kde je teplota podstatne nižšia ako v klasických kontajneroch. Vďaka tomu sa okolo nich nešíri typický 'kontajnerový' pach. Vďaka väčšej hĺbke týchto odpadových nádob sa tiež zamedzí prístup k odpadkom,“ pripomenula radnica.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.03.2021
Šaľa chce pokračovať v budovaní stojísk s polopodzemnými kontajnermi
Šalianska radnica pripravuje II. etapu zmeny svojho odpadového hospodárstva. V rámci nej bude pokračovať v budovaní stojísk s polopodzemnými kontajnermi.
viac
17.05.2021
V troch lokalitách v Dubnici nad Váhom vybudujú nové polopodzemné kontajnery
Mesto vybuduje v nadchádzajúcich týždňoch nové stojiská polopodzemných kontajnerov v troch lokalitách – predovšetkým tam, kde súčasné kontajnerové stojiská kapacitne nepostačujú a nie je možné ich rozšíriť doplnením o ďalšiu zbernú nádobu.
viac
15.07.2022
Mesto postupne rozširuje polopodzemné kontajnerové stojiská
V Šali pribudnú počas tohto leta tri nové polopodzemné kontajnerové stojiská na Kukučínovej ulici.
viac
11.05.2023
Žilinská samospráva sprevádzkovala nové stojiská s polopodzemnými kontajnermi
Žilinská samospráva sprevádzkovala na sídlisku Hliny V nové stojiská s polopodzemnými kontajnermi. Do stojísk s nádobami na komunálny odpad, papier, plast, sklo, kov a nápojový kartón investovala podľa hovorkyne mesta Zuzany Holienčíkovej 102 616 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %