Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
15.07.2022 03:20

Mesto postupne rozširuje polopodzemné kontajnerové stojiská


Ilustračná snímka.


V Šali pribudnú počas tohto leta tri nové polopodzemné kontajnerové stojiská na Kukučínovej ulici.


Jedno stojisko pribudne vedľa budovy základnej umeleckej školy, ďalšie vedľa bytovky a tretie neďaleko kotolne. Vybavené budú aj bezpečnostným kamerovým systémom. Podľa hovorkyne mesta Eriky Kollerovej plánuje radnica postupne prejsť na tento spôsob zberu odpadu v celom meste.

V mestskej časti Šale vo Veči vzniklo 17 stojísk s polopodzemnými kontajnermi už v roku 2018. Vlani k nim pribudli ďalšie tri na Ulici P. J. Šafárika a Dolnej, v najbližších týždňoch sa začnú práce na Kukučínovej ulici. Keďže kapacita týchto kontajnerov je viac ako päťnásobok klasických 1100-litrových kontajnerov, zníži sa počet stojísk. Namiesto šiestich budú kontajnery na troch stojiskách. "Veľkou výhodou polopodzemných kontajnerov je aj zber odpadov v podzemí, kde je teplota podstatne nižšia a zabraňuje sa tak tvorbe a šíreniu typického kontajnerového zápachu," skonštatovala Kollerová.

Všetky stojiská s polopodzemnými kontajnermi sú už vybavené kamerami, ktoré monitoruje mestská polícia. Vďaka nim sa podarilo odhaliť niekoľko priestupkov pri nelegálnom nakladaní s odpadmi, upozornila Kollerová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.07.2020
Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery
Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery, ktoré v týchto dňoch pribudli na sídlisku Západ a sídlisku Východ. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke.
viac
17.05.2021
V troch lokalitách v Dubnici nad Váhom vybudujú nové polopodzemné kontajnery
Mesto vybuduje v nadchádzajúcich týždňoch nové stojiská polopodzemných kontajnerov v troch lokalitách – predovšetkým tam, kde súčasné kontajnerové stojiská kapacitne nepostačujú a nie je možné ich rozšíriť doplnením o ďalšiu zbernú nádobu.
viac
30.09.2021
Mesto Šaľa vybuduje nové stojiská s polopodzemnými kontajnermi
Šalianska radnica pokračuje v rozširovaní stojísk s polopodzemnými kontajnermi. V stredu začína mesto s výstavbou troch nových na Ulici P. J. Šafárika a na Dolnej ulici.
viac
11.05.2023
Žilinská samospráva sprevádzkovala nové stojiská s polopodzemnými kontajnermi
Žilinská samospráva sprevádzkovala na sídlisku Hliny V nové stojiská s polopodzemnými kontajnermi. Do stojísk s nádobami na komunálny odpad, papier, plast, sklo, kov a nápojový kartón investovala podľa hovorkyne mesta Zuzany Holienčíkovej 102 616 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %