Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
29.02.2024 04:10

Mesto Prievidza plánuje inštalovať elektro nabíjacie stanice


Ilustračná snímka (TASR)


Ministerstvo hospodárstva SR ako vykonávateľ v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR vyhlásilo výzvu na podporu budovania nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá pre územnú samosprávu a nimi zriadené organizácie, do ktorej sa projektom zapojí aj mesto Prievidza.


Cieľom projektu je podpora elektromobility v meste formou budovania a rozvoja nabíjacej infraštruktúry. Požadovaná výška nenávratného finančného príspevku je 70 800 eur a mala by pokryť financovanie projektu na 100%.

„Pri posudzovaní žiadostí budú preferované projekty, v rámci ktorých podiel vybudovaných nabíjacích bodov AC bude aspoň 90%. Realizáciou projektu sa vytvoria podmienky na zvýšenie podielu ekologických foriem dopravy a zároveň sa podporí budovanie verejne prístupnej infraštruktúry pre alternatívne pohony, čím sa zníži produkcia celkových emisií v doprave a zlepší kvalita ovzdušia,“ vyjadril sa o projekte vedúci oddelenia pre projekty a investície Ivan Benca.

Inštaláciou nabíjacích staníc sa urýchli rozvoj alternatívnych pohonov v doprave v meste, čím sa môže pomôcť aj k zavedeniu stabilného predvídateľného viacročného rámca pre podporu budovania príslušnej infraštruktúry pre alternatívne pohony v meste Navrhované lokality pre umiestnenie elektronabíjacich staníc sú: Centrum – Žilinská univerzita – Šumperská ulica, Staré sídlisko – plaváreň –  Zadná ulica, sídlisko Sever – Ul. Vavrinca Benedikta, sídlisko Zapotôčky – Ul. Martina Rázusa, Letisko Prievidza – Letisková ulica.

Autor: (Zdroj: Infolist mesta Prievidza)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.08.2019
Mesto vybuduje štyri nabíjacie stanice pre elektromobily
Mesto Trenčín chce vo všetkých štyroch mestských častiach vybudovať verejne prístupné nabíjacie stanice pre elektromobily.
viac
24.05.2021
V Dolnom Kubíne nainštalovali nabíjacie stanice na elektromobily
Vodiči elektromobilov si po novom môžu nabiť svoje autá v Dolnom Kubíne. Šesť nabíjacích staníc nainštalovali v stĺpoch verejného osvetlenia v troch lokalitách.
viac
02.04.2022
Investor plánuje v bývalej poliklinike nové byty
Mestskí poslanci odsúhlasili zámer odpredaja budov bývalej polikliniky spolu so získaním pozemku na Šulekovej ulici do vlastníctva mesta. Mesto odpredajom získa do svojho rozpočtu takmer 700 tisíc eur. Investor má v pláne zrekonštruovať objekty bývalej polikliniky na bytové jednotky.
viac
12.04.2024
Mesto Vráble plánuje výstavbu nabíjacích staníc v piatich lokalitách
Mesto Vráble v okrese Nitra pripravuje výstavbu nových nabíjacích staníc. Radnica sa zapojila do výzvy Ministerstva hospodárstva SR na podporu budovania nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá a predložila žiadosť o poskytnutie dotácie na realizáciu projektu, informoval magistrát.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %