Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
30.08.2019 01:30

Mesto vybuduje štyri nabíjacie stanice pre elektromobily


Ilustračná snímka


Mesto Trenčín chce vo všetkých štyroch mestských častiach vybudovať verejne prístupné nabíjacie stanice pre elektromobily.


Mestské zastupiteľstvo na zasadaní 27. 8. schválilo predloženie žiadostí o dotáciu od Ministerstva hospodárstva SR pre mesto a tri mestské rozpočtové organizácie.       

Podľa trenčianskeho viceprimátora Jána Forgáča sa o dotáciu budú uchádzať nielen mesto, ale aj mestské rozpočtové organizácie Mestské hospodárstvo a správa lesov, Sociálne služby mesta Trenčín a Školské zariadenia mesta Trenčín.       

„Mesto a mestské rozpočtové organizácie môžu žiadať o dotáciu maximálne 5000 eur, chcem do každej mestskej časti osadiť jednu nabíjačku s dvomi pripojeniami. Zatiaľ nie je presne určené, na akých miestach konkrétne nabíjacie stanice budú. Je to najmä služba pre občanov, ktorí bývajú v bytovkách a nemajú možnosť zadovážiť si sami elektronabíjaciu stanicu tak ako majitelia rodinných domov,“ priblížil Forgáč.       

Ako dodal, nabíjacie stanice majú nejakú požiadavku na infraštruktúru, nie je ich preto možné osadiť kamkoľvek. Po osadení staníc nebudú majitelia elektromobilov za nabíjanie niekoľko mesiacov platiť, neskôr budú platiť len za spotrebovanú elektrickú energiu. Nabíjacie stanice by malo mesto postaviť do šiestich mesiacov od získania dotácie.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2017
Projekt „Kúpele v regióne“ štartuje svoj 6. ročník
Obyvatelia miest a obcí zapojených do projektu „Kúpele v regióne“ budú môcť už čoskoro využívať atraktívne zľavy na produkty Kúpeľov Trenčianske Teplice. 6. ročník akcie potrvá od 1. do 20. decembra 2017 a od 2. januára do 28. februára 2018.
viac
11.01.2019
Mesto prijíma žiadosti o dotácie v oblasti kultúry a športu
V meste Myjava sa môžu fyzické osoby uchádzať o finančné prostriedky z mestského rozpočtu na podporu kultúry a športu. TASR o tom informoval hovorca mesta Marek Hrin.
viac
19.10.2019
M. Haluš: Investícia do elektromobilu sa vráti približne po 10 rokoch
Investícia do elektromobilu sa v porovnaní so spaľovacím motorom vráti približne po desiatich rokoch. Výhodou sú nižšie náklady na prevádzku vozidla, pohon a údržbu. Tvrdí to riaditeľ Inštitútu environmentálnej politiky (IEP) Martin Haluš.
viac
29.02.2024
Mesto Prievidza plánuje inštalovať elektro nabíjacie stanice
Ministerstvo hospodárstva SR ako vykonávateľ v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR vyhlásilo výzvu na podporu budovania nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá pre územnú samosprávu a nimi zriadené organizácie, do ktorej sa projektom zapojí aj mesto Prievidza.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %