Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
11.04.2023 02:25

Mesto predstaví súťažné návrhy na revitalizáciu mestského parku


Vizualizácia zdroj: (archinfo.sk).


Mesto Banská Bystrica predstaví verejnosti súťažné návrhy krajinársko-architektonickej súťaže na revitalizáciu mestského parku. Vernisáž sa uskutoční 19. apríla o 17.00 h v Radnici na Námestí SNP.


Súčasťou programu bude moderovaná diskusia s členmi poroty a autormi ocenených súťažných návrhov.

Ako informuje mesto, súťaž na revitalizáciu národnej kultúrnej pamiatky, mestského parku, vyhlásila samospráva koncom októbra minulého roka. Návrhy bolo možné zasielať do konca januára, pričom celkovo ich bolo doručených 12.

Mesto pripravuje výstavu, na ktorej si návrhy budú môcť počas dvoch týždňov pozrieť všetci obyvatelia i záujemcovia. Vyhláseniu krajinársko-architektonickej súťaže predchádzal rozsiahly participatívny proces, ktorého súčasťou boli rôzne diskusie, informačno-odborné aktivity, stretnutia či konferencia.

V rámci prezentácie návrhov nebude chýbať rekapitulácia doterajších krokov k projektu. Nasledovať bude prezentácia návrhov, ktoré skončili na troch najvyšších priečkach.

Svoju účasť na otvorení výstavy prisľúbili aj členovia poroty Jitka Vágnerová, autorizovaná krajinná architektka Českej komory architektov, Peter Vaňo, krajinný architekt a predseda poroty, ako aj Lukáš Cesnak, architekt a občiansky zástupca, ktorého si v rámci participatívneho procesu zvolila do poroty verejnosť. Spolu so zástupcami ocenených tímov budú v rámci moderovanej diskusie pripravení reagovať na otázky zo strany verejnosti. Vernisáž uzavrie individuálna prehliadka vystavených návrhov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.01.2018
V tradícii darovania krvi Bystričania pokračujú aj v novom roku
Po úspešnom obnovení tradície darovania krvi v priestoroch Mestského úradu (MsÚ) v apríli 2017, pokračujú v pomáhaní druhým aj v novom roku. Novoročná kvapka krvi premení na odberovú miestnosť už po druhý raz zasadačku č. 250.
viac
14.01.2022
Do obnovy mestského parku sa majú šancu zapojiť všetci obyvatelia
Obľúbené miesto oddychu a relaxu mnohých obyvateľov mesta pod Urpínom – mestský park, kedysi Leninov, má šancu na obnovu, do ktorej sa môžu zapojiť všetci Banskobystričania.
viac
31.10.2022
Mesto vyhlásilo súťaž na revitalizáciu mestského parku
Banskobystrická samospráva vyhlásila krajinársko-architektonickú súťaž s cieľom pripraviť návrh revitalizácie mestského parku na Tajovského ulici, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou.
viac
17.03.2023
Porota vybrala víťazný návrh na revitalizáciu mestského parku
Mesto už pozná víťaza krajinársko-architektonickej súťaže návrhov na revitalizáciu mestského parku v Banskej Bystrici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %