Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
17.10.2020 04:25

Mesto Nová Baňa zakúpilo germicídne žiariče, pomôžu ochrániť i sobáše a pohreby


Ilustračná snímka


Mesto Nová Baňa v záujme zvýšenia ochrany, zdravia klientov a zamestnancov zakúpilo dva kusy mobilných germicídnych žiaričov, ktoré vysoko účinne likvidujú vírusy a ostatné choroboplodné zárodky.


Mobilný žiarič bude pravidelne používaný v priestoroch Klientskeho centra, stavebného úradu, zasadačky a sekretariátu MsÚ, ako aj v priestoroch Informačného centra a Mestskej knižnice. Druhý žiarič bude používaný v priestoroch Technických služieb, Dome smútku a obradnej sieni v Radnici.

Zároveň už od polovice septembra je vstup osôb na MsÚ kontrolovaný bezdotykovým meraním telesnej teploty a vykonaním dezinfekcie rúk. Vstup do budovy MsÚ je možný s ochranným rúškom len cez hlavný vchod, kde sme vytvorili miesto pre klientov ktorí tu môžu bezpečne počkať na vybavenie ich požiadaviek na Klientskom centre, matrike a stavebnom úrade. Počet klientov na jednotlivých pracoviskách je regulovaný 1 osoba na 15m2.

Od 12. 10. 2020 bol vydaný Pokyn primátora mesta týkajúci sa zákazu využitia telocvične pri Základnej škole Jána Zemana pre všetkých až do odvolania.

Úradné hodiny na Mestskom úrade budeme upravovať podľa pokynov Ministerstva vnútra prostredníctvom OU Žarnovica – odboru krízového riadenia.

Autor: Zdroj: novabana.sk


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2020
V centre mesta osadili automat na ochranné rúška
Mesto Žiar nad Hronom pokračuje v opatreniach, ktoré majú pomôcť zabrániť šíreniu nového koronavírusu. V jeho centre začal v pondelok (6. 4.) popoludní fungovať automat na ochranné rúška.
viac
08.04.2020
Zastupiteľstvá obcí i krajov budú môcť rokovať aj cez videokonferencie
Obecné i krajské zastupiteľstvá budú môcť zasadať počas krízovej situácie aj prostredníctvom videokonferencie. Vo výnimočných prípadoch budú môcť zastupiteľstvá obcí hlasovať formou per rollam.
viac
22.05.2020
O aktualitách v meste Rajec sa obyvatelia dozvedia cez mobilnú aplikáciu
Aktuálne informácie o dianí v meste Rajec sprostredkuje nová mobilná aplikácia. Podľa Zuzany Ščasnej z oddelenia kultúry mestského úradu má novinka zabezpečiť efektívnejšiu komunikáciu medzi radnicou a obyvateľmi.
viac
27.10.2020
Verejnosť najviac zaujal projekt oddychovej zóny vo Veľkom Šariši
Ľudia z celého Slovenska hlasovaním rozhodli o projekte, ktorý získal v rámci grantového programu Šariš ľuďom prémiu. Ide o projekt oddychovej zóny vo Veľkom Šariši a obnovy včelstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %