Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
23.04.2020 08:05

Radnica spustila vlastnú mobilnú aplikáciu ku koronakríze


Ilustračná snímka: (int.).


Vlastnú mobilnú aplikáciu, prostredníctvom ktorej bude informovať o nových opatreniach súvisiacich s novým koronavírusom, spustilo v stredu mesto Trnava. Priradilo ju podľa hovorkyne Veroniky Majtánovej k svojim doterajším informačným kanálom.


„Za terajšej situácie využívame čo najviac spôsobov, ako ľuďom sprostredkovať informácie. S našimi obyvateľmi veľmi intenzívne komunikujeme prostredníctvom sociálnych sietí a webovej stránky, kde sme zriadili aj tzv. chatbot, teda automatizovanú službu, ktorá návštevníkom odpovedá na otázky týkajúce sa koronavírusu. Správy verejnosti sprostredkováva Mestská televízia Trnava, spolupracujeme s lokálnymi i celoslovenskými médiami, dôležité informácie nájdu čitatelia v našom magazíne Novinky z radnice – v tlačenej i online verzii, využili sme dokonca aj možnosť operátorov a rozposlali sme Trnavčanom niekoľko informačných SMS správ. Okrem toho sme im, samozrejme, k dispozícii telefonicky i cez e-mail,” uviedol primátor Trnavy Peter Bročka.

Samospráva počas trvania preventívnych opatrení spustila aj kampaň Statočná Trnava. Vizuály kovbojov ukrytých za rúškami bojujúcich proti koronavírusu majú okrem informačnej funkcie Trnavčanov povzbudiť a dodať optimizmus pod heslom Spolu to dáme.

Aplikáciu pre iOS aj Android samospráve na dva mesiace darovala spoločnosť Perry Soft, ktorá ju počas koronakrízy bezplatne poskytuje slovenským mestám v rámci platformy Správy o meste. Ak budú mať Trnavčania o mestskú mobilnú aplikáciu s názvom Trnava záujem, samospráva po vypršaní bezplatného používania zváži, či bude v tejto forme informovania pokračovať a pripraví súťaž na dodávateľa tejto služby.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.04.2020
Mestá na hornom Zemplíne spúšťajú svoje mobilné aplikácie
S cieľom lepšej informovanosti verejnosti spustili mestá Humenné, Vranov nad Topľou a Medzilaborce mobilné informačné služby formou aplikácií. Samosprávy o tom informujú na svojich internetových stránkach.
viac
22.05.2020
O aktualitách v meste Rajec sa obyvatelia dozvedia cez mobilnú aplikáciu
Aktuálne informácie o dianí v meste Rajec sprostredkuje nová mobilná aplikácia. Podľa Zuzany Ščasnej z oddelenia kultúry mestského úradu má novinka zabezpečiť efektívnejšiu komunikáciu medzi radnicou a obyvateľmi.
viac
29.01.2021
Samospráva začala komunikovať s obyvateľmi cez novú mobilnú aplikáciu
Samospráva kúpeľného mesta Bojnice začala komunikovať so svojimi obyvateľmi cez novú mobilnú aplikáciu. Koncept aplikácie SOM - správy o meste im môže nahradiť miestny rozhlas, noviny či SMS správy.
viac
05.03.2021
ZMOS avizuje ďalšiu užitočnú aplikáciu. Chce pomôcť gastro segmentu
Združenie miest a obcí Slovenska v rámci tzv. digitálneho reštartu pripravuje ďalšiu atraktívnu službu. Po rezervačnom systéme využívanom bezplatne a portály o MOMkách na dlani avizuje špeciálne rezervácie, ktoré dokážu pomôcť gastro segmentu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %