Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
29.01.2021 11:40

Samospráva začala komunikovať s obyvateľmi cez novú mobilnú aplikáciu


Ilustračná snímka: (tasr).


Samospráva kúpeľného mesta Bojnice začala komunikovať so svojimi obyvateľmi cez novú mobilnú aplikáciu. Koncept aplikácie SOM - správy o meste im môže nahradiť miestny rozhlas, noviny či SMS správy.


„Ide o novú aplikáciu, ktorá má moderný dizajn, slúžiť bude na informovanie našich občanov. Nájdu tam všetky informácie týkajúce sa mesta, od kontaktov na zamestnancov úradu, noviniek o dianí v meste po informácie o kultúre,” načrtol prednosta Mestského úradu v Bojniciach Daniel Palacka.

Aplikácia je podľa neho dostupná pre smartfóny s operačným systémom Android i iOS, obyvatelia si tak môžu nastaviť i notifikácie, ktoré ich upozornia na novinky. „Zatiaľ je v skúšobnej prevádzke, do ostrej prevádzky ju chceme spustiť od 1. februára. Skúšobnú dobu máme nastavenú na dva mesiace, uvidíme, aký bude o aplikáciu záujem,” ozrejmil.

Zámerom mesta je osloviť mladších obyvateľov, ktorých chce pútavou formou informovať o dianí v meste, dodal Palacka.

Informácie o aplikácii vrátane návodu, ako si ju stiahnuť do mobilných telefónov, nájdu obyvatelia na webovej stránke mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2016
Informácie o Bojniciach vždy po ruke
Mobilnú aplikáciu “Virtualne“ pripravilo mesto spoločne s prevádzkovateľom jeho webovej stránky. Je dostupná pre operačné systémy iOS a Android.
viac
15.04.2020
Mestá na hornom Zemplíne spúšťajú svoje mobilné aplikácie
S cieľom lepšej informovanosti verejnosti spustili mestá Humenné, Vranov nad Topľou a Medzilaborce mobilné informačné služby formou aplikácií. Samosprávy o tom informujú na svojich internetových stránkach.
viac
22.05.2020
O aktualitách v meste Rajec sa obyvatelia dozvedia cez mobilnú aplikáciu
Aktuálne informácie o dianí v meste Rajec sprostredkuje nová mobilná aplikácia. Podľa Zuzany Ščasnej z oddelenia kultúry mestského úradu má novinka zabezpečiť efektívnejšiu komunikáciu medzi radnicou a obyvateľmi.
viac
28.01.2022
Aktuality z mesta sa obyvatelia dozvedia i v aplikácii
Samospráva Bánoviec nad Bebravou rozšírila možnosti komunikácie s obyvateľmi o novú mobilnú aplikáciu. Bánovčania sa prostredníctvom nej dozvedia aktuality či sa zapoja do lokálnej inzercie. Informovala o tom bánovská radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %