Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.08.2019 02:25

Obyvatelia rozbehli petíciu proti hazardu a herniam na území mesta


Ilustračná snímka facebook.com


Obyvatelia Novej Bane rozbehli petíciu, ktorou chcú bojovať proti hazardu a výherným automatom na území mesta. Ambíciou jej iniciátorov je nazbierať približne 2500 podpisov, s ktorými sa potom chcú obrátiť na mestské zastupiteľstvo.


Iniciátor petície a zároveň mestský poslanec Vladislav Lalka pre TASR uviedol, že s týmto nápadom sa na neho obrátili samotní obyvatelia. "Oslovili ma občania, ktorí mali s touto otázkou problémy, či by sa s tým nedalo niečo robiť," podotkol. Ešte pred spustením petície si spravil prieskum prostredníctvom sociálnej siete aj medzi samotnými obyvateľmi a mestskými poslancami. Ich početné reakcie a podporné stanoviská ho presvedčili, aby rozbehol samotnú petíciu.       

Petičné hárky nájdu obyvatelia aktuálne vo viacerých novobanských prevádzkach. Pre úspešnosť petície je potrebné zozbierať 30 percent podpisov oprávnených voličov, čo je v Novej Bani približne 2000 ľudí. "Na základe toho sa potom môže vydať všeobecne záväzné nariadenie, ktoré schvália poslanci, o zrušení a zákaze herní v Novej Bani," dodal Lalka.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.12.2016
Primátor Bratislavy víta schválenú novelu zákona o hazardných hrách
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal víta, že parlament definitívne schválil novelu zákona o hazardných hrách z dielne ministerstva financií.
viac
24.01.2019
Na dotáciách v oblasti kultúry a športu prerozdelí mesto 59-tis. eur
Mesto Nová Baňa prerozdelí tento rok na dotáciách v oblasti kultúry a športu celkom 59.000 eur. V oblasti kultúry podporí desiatich žiadateľov a v oblasti športu celkom 17 žiadateľov.
viac
02.10.2020
S prijatou novelou zákona o hazarde sa mesto zatiaľ neoboznámilo
Novelu zákona o hazardných hrách prijali poslanci len pred niekoľkými dňami, nebolo tak možné sa s ňou zatiaľ podrobne oboznámiť. Na otázku TASR, či navrhne primátorka Zvolena Lenka Balkovičová zákaz hazardu v meste, tak v piatok odpovedal zvolenský hovorca Martin Svatuška.
viac
18.12.2020
Bratislava zakáže od 1. januára 2021 na svojom území hazard
Bratislava zakáže od 1. januára 2021 umiestnenie herní a kasín na svojom území. V budúcnosti, po vypršaní licencií, sa tak už nebudú môcť nachádzať v hoteloch, moteloch, penziónoch, budovách pre obchod a služby, budovách pre kultúru a na verejnú zábavu, či v bytových domoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %