Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
26.03.2020 09:00

Mesto Malacky namieta voči prekladisku materiálu


Na snímke primátor Malaciek Juraj Říha. Snímka zdroj: (tasr).


Primátor Malaciek Juraj Říha sa stavia proti zámeru nového prekladiska stavebného materiálu na území mesta.


Tvrdí, že jeho prevádzka by mala negatívny vplyv na stav dopravnej infraštruktúry v meste, pričom spoločnosť, ktorá prekladisko plánuje, nerešpektuje predchádzajúce dohody s mestom. Firma, naopak, tvrdí, že Říha uvádza nepravdivé informácie.

Podľa zámeru ide o výstavbu prekladiska na Továrenskej ulici v malackom priemyselnom parku. „Takýto zámer nemôžem podporiť, keďže by sme ťažko naloženými kamiónmi z Rohožníka zaťažili Ulicu Duklianskych hrdinov pred nemocnicou a diaľničný nadjazd,” upozornil Říha na webe mesta s tým, že spoločnosť nerešpektuje toto, už dávnejšie formulované stanovisko mesta. Primátor takisto spochybnil vydanie súhlasného stanoviska okresným dopravným inšpektorátom (DI) v Malackách, podľa neho na to neexistuje nijaký relevantný podklad. „Je to veľmi zvláštne, a môžem sa iba domnievať, čo je za tým,” napísal Říha. Naznačuje dokonca, že ak názor mesta bude ignorovaný, „začne verejne hovoriť, ako sa veci majú, a potom budú mnohí prekvapení, aj tí riaditelia polície, ktorí teraz zatvárajú oči”.

Investor, spoločnosť Alas Slovakia, v stanovisku pre TASR upozornil, že Říhove vyjadrenia nie sú pravdivé. „Zvolená trasa zaťaží prepravu o 0,01 percenta, čo predstavuje šesť nákladných vozidiel denne, pričom bola zvolená trasa tak, aby sa vyhla malackej nemocnici,” uviedla spoločnosť v liste primátorovi, ktorý poskytla TASR. „K súhlasnému stanovisku s vydaním územného rozhodnutia zo strany Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) sa naša spoločnosť dopracovala po dlhodobom úsilí a vykonaní aj doplňujúcich zmien v projektovej dokumentácii,” uvádza spoločnosť v písomnosti. Poukázala tiež na to, že Říhove vyjadrenia poškodzujú dobré meno spoločnosti a ak by sa opakovali, firma je pripravená brániť sa právnou cestou.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Veronika Slamková v súvislosti s napadnutým rozhodnutím polície upozornila, že dopravný inšpektorát rieši otázky bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky s dôrazom najmä na bezkolízne riešenie organizácie dopravy. „Tak, ako aj v iných prípadoch, tak aj vo veci vydania uvedeného súhlasného záväzného stanoviska sa pri svojej činnosti riadil všeobecne záväznými právnymi predpismi za využitia technických noriem a technických predpisov, ktoré riešia alebo sa dotýkajú predmetnej problematiky,” zdôraznila.

Informovala tiež o tom, že voči postupu príslušníka okresného dopravného inšpektorátu podal primátor Malaciek 16. marca podnet na preskúmanie. „Príslušný nariadený orgán vyhodnotil postup DI v Malackách ako správny,” informovala Slamková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.11.2016
Občania protestujú proti dlhotrvajúcej príprave na výstavbu obchvatu mesta
Obyvatelia Šale koncom uplynulého týždňa opäť vyjadrili svoju nespokojnosť s dlhotrvajúcimi prípravami na výstavbu obchvatu mesta. Niekoľko desiatok sa ich zišlo pred budovou mestského úradu, kde transparentmi upozorňovali na problém s dopravou v meste.
viac
12.03.2020
Výstavba cestnej infraštruktúry pre priemyselný park skomplikuje dopravu
Krajský dopravný inšpektorát v Nitre upozorňuje motoristickú verejnosť na uzáveru cesty I/64.
viac
31.12.2020
Mesto hodnotí tento rok z pohľadu investícií ako úspešný
Mesto Lipany hodnotí tento rok napriek okolnostiam v súvislosti s koronakrízou ako úspešný. Ako uviedol jeho primátor Vladimír Jánošík, očakával väčšie výpadky v podielových daniach, ktoré sa podľa jeho slov našťastie nenaplnili.
viac
15.03.2021
IPEC ukončil hrubú stavbu výskumno-vývojového centra v Senici s predstihom
Developerská skupina IPEC ako investor výstavby výskumno-vývojového centra a výrobných hál v senickom priemyselnom parku ukončila prvú fázu v predstihu. V tejto prvej fáze tu vznikne čiastočnou prestavbou a pripojenou novostavbou k už existujúcej budove výskumno-vývojové centrum.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %