Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
07.03.2022 04:15

Mesto chce zrekonštruovať Lesnú ulicu, reaguje tak na apel obyvateľov


Mesto Bojnice.


Samospráva Bojníc plánuje zabezpečiť rekonštrukciu časti komunikácie na Lesnej ulici. Reagovala tak na apel obyvateľov, ktorí sa s požiadavkou opravy opätovne po čase obrátili na mesto na poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva (MsZ) koncom februára.


Problém radnica podľa tvrdenia viceprimátora Jozefa Hatvanyiho rieši dlhodobo.

"Lesná ulica je v havarijnom stave. Od momentu, keď sme na to upozornili, sa jej stav iba zhoršuje. Vznikli tam nové praskliny na ceste. Vykonal sa tam geologický prieskum a v jeho mieste sa stav ešte zhoršil," povedal obyvateľ Lesnej ulice Miroslav Fabíni.

Obyvatelia hornej, a najmä dolnej časti majú podľa neho veľkú obavu, že horná časť komunikácie na ich príbytky spadne.

S požiadavkou na rekonštrukciu ulice sa obyvatelia obrátili už dávnejšie, petíciu spísali pred dvomi alebo tromi rokmi, pripomenul Fabíni.

"Tento problém dlhodobo riešime. Poslanecký zbor sa dohodol, že uvoľníme nejaké finančné prostriedky a zabezpečíme sanáciu cesty. Bude sa robiť len najhorší úsek, lebo mesto má v rozpočte na rekonštrukcie vyčlenených 200 000 eur a ide o malú sumu peňazí," ozrejmil Hatvanyi.

"Už včera bolo neskoro. Riešili sme tam i prípad, keď sa tam zošmykol traktor technických služieb a musel sa vyťahovať. Bolo to pred štyrmi alebo piatimi rokmi a odvtedy sa stav cesty len zhoršuje," reagoval Fabíni.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2020
Mesto po rokoch obnovilo verejné osvetlenie v časti Prístav
Mesto Trstená obnovilo verejné osvetlenie popri štátnej ceste druhej triedy v mestskej časti Prístav.
viac
26.05.2021
Most na Ulici Matice slovenskej v Žiline prejde rekonštrukciou
Na najväčšom žilinskom sídlisku sa v júni začnú stavebné práce na rekonštrukcii mosta na Ulici Matice slovenskej, ktorý spája obyvateľov Vlčiniec II a III. Celková hodnota rekonštrukcie je viac ako 92-tisíc eur.
viac
07.06.2021
Nitra pripravuje rekonštrukciu Hollého ulice
Nitrianska radnica pripravuje rozsiahlu rekonštrukciu Hollého ulice, ktorá je jednou zo spojníc centra mesta s najväčším nitrianskym sídliskom Klokočina a mestskou časťou Čermáň. Frekventovaná dopravná tepna by mala podľa magistrátu prejsť aj podstatnou modernizáciou.
viac
13.07.2021
Projekt Agátka na Družbe počíta s 280-metrovým umelým potokom
Mesto Trnava sa chystá na ďalšiu z revitalizácií vnútroblokov, v rámci ktorej modernizuje sídliskové priestory postupne vo všetkých obytných štvrtiach mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %