Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
07.01.2021 11:35

Mesto chce v roku 2021 dokončiť viacero nákladných projektov


Medzilaborce.


Mesto Medzilaborce bude v roku 2021 hospodáriť s rozpočtom vo výške viac ako 9,8 milióna eur. Kapitálové výdavky predstavujúce takmer 3,6 milióna eur majú slúžiť prevažne na dofinancovanie viacerých finančne náročných investičných akcií.


Ako povedal primátor Vladislav Višňovský, novými projektmi, s ktorými počíta rozpočet vo svojej výdavkovej časti, sú výstavba autobusovej stanice a príprava pozemkov na individuálnu bytovú výstavbu. Mesto by tiež rado prekrylo novovybudovanú ľadovú plochu.

Projektmi, s ktorých ukončením počíta tamojšia samospráva v tomto roku, sú Centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti, výstavba bytov nižšieho štandardu na Zámočníckej ulici, kam chce mesto presťahovať neprispôsobivých občanov bývajúcich v centre mesta a tiež zabezpečenie turisticky atraktívneho vláčika. Ten sa mestu v roku 2020 zakúpiť nepodarilo, keďže malo pochybnosti o záujemcoch prihlásených do verejnej obchodnej súťaže. „Vláčik bude tohto roku realitou, v lete by už mohol jazdiť,” poznamenal Višňovský.

Výstavbu autobusovej a železničnej stanice, ktorej v závere uplynulého roka predchádzala rekonštrukcia spevnených plôch a parkoviska, vyčíslila samospráva na takmer 254 000 eur. Stavba by mala začať vznikať v jarných mesiacoch. „Na to sa určite teším, konečne bude stanica vyzerať, ako má,” zhodnotil Višňovský.

Samospráva tiež reaguje na záujem obyvateľov o výstavbu rodinných domov. „Na sídlisku Vrch sme vyčlenili dvojhektárový pozemok na individuálnu bytovú výstavbu, takže v tomto roku by sme chceli urobiť infraštruktúrne investície, ktoré súvisia s napojením na vodu, elektrinu, kanalizáciu, plyn. Toto by malo byť pripravené tak, aby si občania mohli odkúpiť pozemky a začať stavať rodinné domy,” ozrejmil primátor s tým, že predmetný pozemok poskytne priestor pre 20 rodinných domov. „Záujemcov už máme takmer na všetky pozemky,” doplnil.

Aj keď sa prekrytie novovybudovanej multifunkčnej ľadovej plochy v poslancami schválenom rozpočte nenachádza, Višňovský by rád začal v tomto roku aj s týmto projektom. „Budeme na to zháňať peniaze. Budeme chcieť z VÚC nejakú dotáciu, 200 000 eur a predpokladáme, že z rozpočtu mesta by išlo ďalších 200 000 až 300 000 eur,” priblížil. Ako doplnil, ľadovú plochu, ktorej výstavbu mesto ukončilo v máji, sa pre obmedzenia súvisiace s pandémiou nového koronavírusu ešte verejnosti sprístupniť nepodarilo.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.12.2020
Kremnica chystá z rozpočtu aj obnovu Zechenterovho domu
Mesto Kremnica bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom 6 506 347 eur, poslanci návrh rozpočtu schválili na novembrovom mestskom zastupiteľstve.
viac
17.12.2020
Bratislava bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom 431,9 milióna eur
Magistrát ním chce zabezpečiť realizáciu ambicióznych cieľov v oblasti rozvoja mesta aj napriek zložitej makroekonomickej situácii spôsobenej pandémiou nového koronavírusu. Vo štvrtok (17. 12.) návrh rozpočtu schválilo mestské zastupiteľstvo.
viac
21.12.2020
Pezinok bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom 24,7 milióna eur
Mesto Pezinok bude v roku 2021 hospodáriť s rozpočtom 24,7 milióna eur. Bežný a kapitálový rozpočet je schodkový, preto sa na dofinancovanie použijú prostriedky z rezervného fondu. Mestský rozpočet schválili pezinskí poslanci na svojom decembrovom zasadnutí.
viac
19.01.2021
Mesto Medzilaborce predstavilo projekt novej stanice
Jedným z investičných zámerov mesta Medzilaborce na rok 2021 je výstavba vlakovej a autobusovej stanice. Má nahradiť vlani zbúranú takzvanú malú železničnú stanicu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %