Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.09.2020 01:46

Medzi držiteľmi Ceny TTSK sú aj ľudia z boja proti COVID-19


Snímka zdroj: (ttsk).


Za osobitný prístup k rozvoju kraja, vynikajúce tvorivé činy a výsledky ocenil v utorok Trnavský samosprávny kraj (TTSK) tri desiatky osobností a kolektívov.


Ceny TTSK odovzdal predseda Jozef Viskupič v Divadle Jána Palárika v Trnave v kategóriách zdravotníctvo, školstvo, šport, kultúra, sociálne veci a občianska spoločnosť. Návrhy na ocenenia môžu podávať obyvatelia i inštitúcie kraja.      

Medzi ocenenými v kategórii zdravotníctvo je vedkyňa Zuzana Kečkéšová z Galanty, ktorá po práci v USA pôsobí v Českej republike, ďalej vedúca oddelenia epidemiológie na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva v Trnave a krajská odborníčka pre odbor epidemiológie Dagmar Kollárová. TTSK ocenil nasadenie jej i celého pracovného kolektívu počas epidémie ochorenia COVID-19. Ocenená bola aj spoločnosť SK Dental za vytvorenie tímu zubných lekárov, ktorí ošetrovali pacientov v karanténe i s potvrdeným ochorením COVID-19.      

V oblasti školstva TTSK vyzdvihol okrem iných prácu riaditeľa piešťanskej hotelovej akadémie Ladislava Blaškoviča, tiež riaditeľa trnavského arcibiskupského gymnázia Ľuboša Hašana za rozvoj vzdelávania v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Hrnčiarovciach nad Parnou. Medzi ocenenými bol aj mladý vedec Peter Sághy z Dunajskej Stredy, ktorý pôsobí v USA. Cenu v oblasti športu udelil TTSK orientačnému bežcovi a organizátorovi Alexandrovi Bögimu z Dunajskej Stredy, slovenskému reprezentantovi v hasičskom športe Erikovi Noskovičovi za prvenstvo na majstrovstvách sveta. Jaroslav Baláž z Piešťan bol ocenený za úspešnú medzinárodnú reprezentáciu v pretekoch na vodných rýchlostných vznášadlách, futbalista Stanislav Jarábek, reprezentant zlatej éry Spartaka a futbalový tréner za celoživotné úspechy a Klub Trnava Giants - športový oddiel Old Stars za získanie majstrovského titulu v slowpitchi.      

V oblasti kultúry TTSK ocenil umeleckého vedúceho citarového súboru Dió Héj v Sládkovičove Alexandra Vígha, Pavla Koprdu za prínos v oblasti jazykovedy a jazykového výskumu, in memoriam hudobníka a zakladateľa skupiny MGT Imricha Tilajčíka z Dunajskej Stredy i výtvarníka a pedagóga Mateja Slabého.      

Za občianske postoje TTSK ocenil in memoriam rímskokatolíckeho kňaza a misionára Františka Revesa, tiež aktivistu Mareka Macha z iniciatívy Mladí proti fašizmu, architekta Ľubomíra Mrňu za celoživotné dielo, osobitne za návrh Pamätníka obetiam holokaustu na cintoríne v Piešťanoch.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2020
Vieš o úradníckom čine, ktorý si zaslúži byť ocenený?
Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť v spolupráci s Klubom úradníkov dobrej vôle a ostatnými partnermi otvorili zbieranie nominácii do druhého ročníka Úradníckeho činu roka. Čas na nominovanie či prihlásenie sa je do konca augusta 2020.
viac
10.09.2020
Trnavský kraj poskytne finančnú Prvú pomoc kultúre
Všetkých deväť žiadateľov podporí Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v rámci výzvy pre profesionálne subjekty nezriaďovanej kultúry Prvá pomoc kultúre.
viac
03.11.2020
Verejnosť môže posielať nominácie na ocenenie Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa aj tento rok vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka. V rámci nej oceňuje jednotlivcov i kolektívy za ich prácu v oblasti kultúry.
viac
30.04.2021
Návrhy na ocenenie TTSK môžu do konca júna predkladať aj obyvatelia
Krajskí poslanci budú aj tento rok udeľovať Cenu Trnavského samosprávneho kraja za rok 2020. Toto verejné ocenenie je každoročne určené pre jednotlivcov a kolektívy, ako aj osoby in memoriam, ktoré prispeli k rozvoju kraja a k šíreniu jeho dobrého mena.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %