Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.10.2020 08:40

Súťaž vyzýva žiakov ZŠ, aby sa stali dobrodruhmi a spoznali horný Zemplín


Domaša. Snímka zdroj: (severovychod.sk).


Motivovať k aktívnemu pohybu a spoznávať územie horného Zemplína je cieľom súťaže určenej žiakom základných škôl (ZŠ) Staň sa dobrodruhom a spoznaj horný Zemplín.


Jej vyhlasovateľ, Oblastná organizácia cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš (OOCR HZ a HŠ) chce zároveň prostredníctvom nej "budovať v mladých ľuďoch vzťah k miestu, v ktorom sa narodili". O projekte informovala výkonná riaditeľka organizácie Michaela Zdražilová.

„Táto súťaž predstavuje obrovský priestor v oblasti vzdelávania, spoznávanie rôznych kultúr, histórie i získavania vedomostí v prírodnej oblasti,” priblížila ďalší rozmer súťaže. Podľa nej je tiež dôležité, aby mladí ľudia spoznali svoj región už v útlom veku, keďže prax ukazuje, že po odchode za štúdiom alebo prácou sa do oblasti vracajú len príležitostne.

Do súťaže sa môžu zapojiť žiaci prvého aj druhého stupňa ZŠ. „V prvom prípade majú deti za úlohu nakresliť, respektíve namaľovať pre nich najkrajšiu atraktivitu z územia horného Zemplína, ktorú navštívili. V druhom prípade zrealizujú v podobnom duchu video alebo fotoreportáž. Fotoreportáž musí obsahovať aspoň päť snímok a videoreportáž by mala mať dĺžku do jednej minúty,” spresnila podmienky Zdražilová.

Súťažné práce spolu s identifikačnými údajmi je treba zaslať na adresu OOCR HZ a HŠ do 12. decembra. Diela bude hodnotiť odborná porota a ocenené budú prvé tri miesta v oboch kategóriách.

OOCR HZ a HŠ súťaž realizuje s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.09.2020
Základné školy sa môžu zapojiť do projektu „Hovorme o jedle“
Základné školy sa už od 16. septembra 2020 budú môcť zaregistrovať a realizovať aktivity VIII. ročníka HOVORME O JEDLE.
viac
18.11.2020
B. Gröhling: V súvislosti s návratom detí do škôl sa stretneme s epidemiológmi
V súvislosti s návratom detí do škôl sa vedenie ministerstva školstva stretne s epidemiológmi vo štvrtok 19. novembra.
viac
14.01.2021
Hľadajú sa učitelia 1. stupňa ZŠ na tvorbu vzdelávacích videí
Štátny pedagogický ústav v spolupráci s rezortom školstva vytvára databázu krátkych vzdelávacích videí a hľadá učiteľov a učiteľky pre predmety 1. - 5. ročníka základných škôl s vyučovacím jazykom slovenským, s vyučovacím jazykom národnostnej menšiny a školy s vyučovaním jazyka národnostnej menšiny.
viac
12.03.2021
Hľadáme géniov na Slovensku
Desiaty ročník IQ olympiády otvoril registráciu. IQ olympiáda je zameraná na rozvoj logického myslenia detí, podporuje kreativitu a pre učiteľov a rodičov objavuje skryté talenty a dispozície detí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %