Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
23.10.2021 12:35

Kraj spustil očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19


Ilustračná snímka: TTSK


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) otvoril v sobotu 23. októbra dve veľkokapacitné očkovacie centrá (VKOC), v ktorých podáva aj tretiu dávku vakcíny od Pfizer/BioNTech proti ochoreniu COVID-19.


TASR o tom informovala Natália Petkáčová z komunikačného oddelenia TTSK. Ako doplnila, centrum v Dunajskej Strede sa opäť nachádza na Strednej odbornej škole rozvoja vidieka na námestí sv. Štefana. V Trnave kraj zriadil centrum na novej adrese, a to na Strednej odbornej škole elektrotechnickej na Sibírskej.       

V Trnave sa očkuje do 18.00 h a v Dunajskej Strede do 16.00 h. "Reagujeme na vývoj epidemiologickej situácie v Trnavskom kraji. V dvoch VKOC ponúkneme naozaj široké možnosti očkovania. Želám si, aby ľudia využili tieto možnosti a nehazardovali so svojím zdravím, ako aj zdravím svojich blízkych, kolegov aj širšej komunity," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.       

V Dunajskej Strede i Trnave prvú alebo druhú dávku vakcíny dostanú záujemcovia od 12 rokov aj bez predchádzajúcej registrácie. V prípade neplnoletých záujemcov je potrebné prísť v sprievode zákonného zástupcu. Vo veľkokapacitnom očkovacom centre bude zabezpečený pediater.       

Treťou dávkou vakcíny budú zaočkovaní tí, ktorí dostali SMS správu z Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI), alebo ľudia na základe výmenného lístka od obvodného lekára, ktorý o možnosti očkovania rozhodol. "Ide predovšetkým o ľudí s oslabenou imunitou. Rovnako bude treťou dávkou vakcíny zaočkovaný aj zdravotnícky personál, a to aj bez predchádzajúcej registrácie. Potrebné je doniesť si so sebou potvrdenie o podaní druhej dávky vakcíny," doplnila Petkáčová.       

Vo VKOC v Trnave bude pre registrovaných aj neregistrovaných plnoletých záujemcov k dispozícii aj jednodávková vakcína od spoločnosti Johnson & Johnson.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2021
PSK začína očkovať treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19
Prešovský samosprávny kraj spúšťa v sobotu (23. 10.) očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Pilotne ňou začne očkovať vo veľkokapacitnom očkovacom centre v SOŠ technickej na Volgogradskej ulici v Prešove, a to ľudí s poruchou imunity.
viac
22.10.2021
V trnavskej nemocnici podali tretiu dávku vakcíny už takmer 500 ľuďom
Fakultná nemocnica rnava začala v tomto týždni s podávaním tretej dávky vakcíny od firmy Pfizer/BioNTech. Od pondelka (18. 10.) podľa hovorcu Mateja Martoviča podali popri prvých a druhých dávkach vakcíny tretiu dávku spolu 482 osobám.
viac
25.10.2021
V Trnavskom kraji podali v sobotu viac ako 1700 dávok vakcín
V Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) otvorili v sobotu (23. 10.) dve veľkokapacitné očkovacie centrá (VKOC), v Dunajskej Strede a v Trnave, a podali v nich viac ako 1700 dávok vakcín.
viac
27.09.2022
V Trnave, Senici a Dunajskej Strede bude veľtrh Kam na strednú
V Trnave a následne aj v Dunajskej Strede a Senici pripravuje Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sériu podujatí pre žiakov základných škôl Kam na strednú 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %