Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
02.03.2021 09:20

Vo veľkokapacitnom očkovacom centre zaočkovali takmer 6000 ľudí


Ilustračná snímka: (tasr).


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) zorganizoval cez víkend (27. a 28. 2.) očkovanie proti ochoreniu COVID-19 vo svojom veľkokapacitnom očkovacom centre na Strednej zdravotníckej škole v Trnave. Prvou dávkou vakcíny bolo zaočkovaných 3650 ľudí. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.


Okrem učiteľov a zamestnancov kritickej infraštruktúry išlo aj o vodičov a kontrolórov v prímestskej a mestskej hromadnej doprave, sprievodcov a vlakvedúcich v osobnej železničnej doprave, taxikárov či predavačov vo veku od 18 do 55 rokov. „Krajské veľkokapacitné očkovacie centrum fungovalo už druhýkrát. Spolu v ňom bolo zaočkovaných takmer už 6000 ľudí,” uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Ako doplnil, počet sa podarilo zvýšiť z 2330 na 3650. „Získali sme ďalšie skúsenosti a doladili nastavenie procesov. Sme pripravení dostať očkovanie bližšie k obyvateľom. Už na budúci víkend plánujeme zriadiť podobné centrá v Dunajskej Strede a Skalici, kde využijeme kapacity našich stredných zdravotníckych škôl,” informoval predseda TTSK.

Pre ľudí vo veku od 18 do 55 rokov podobné veľkokapacitné očkovacie centrá postupne vzniknú v ďalších mestách. Po priestorovej, administratívnej aj materiálovo-technickej stránke ich kraj pripraví v spolupráci s mestami. Konzultácie a samotné podávanie vakcín budú v réžii ambulantných lekárov a zdravotných sestier, s ktorými samospráva spolupracuje.

Očkovanie obyvateľov kraja vo veku viac ako 55 rokov sa uskutočňuje v piatich nemocniciach. Pribudnúť by k nim mohli aj niektoré polikliniky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.03.2021
TTSK chce rozšíriť počet veľkokapacitných očkovacích centier
Pilotná fáza očkovania vo veľkokapacitnom očkovacom centre v priestoroch Strednej zdravotníckej školy na Daxnerovej ulici v Trnave sa končí.
viac
04.08.2021
Veľkokapacitné očkovacie centrá zatiaľ kraj neplánuje zatvoriť
Košický samosprávny kraj (KSK) nateraz neplánuje zatvárať veľkokapacitné očkovacie centrá, ktoré tak naďalej ostávajú v prevádzke. Potvrdila to hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.
viac
23.10.2021
Kraj spustil očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) otvoril v sobotu 23. októbra dve veľkokapacitné očkovacie centrá (VKOC), v ktorých podáva aj tretiu dávku vakcíny od Pfizer/BioNTech proti ochoreniu COVID-19.
viac
08.01.2022
Očkovacie centrá v TTSK pracujú aj počas víkendu
Veľkokapacitné očkovacie centrá (VOC) v Trnavskom samosprávnom kraji pracujú aj počas víkendu. V sobotu budú otvorené v Trnave, Dunajskej Strede i v Skalici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %