Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.12.2021 08:00

Karlova Ves spúšťa výzvu v pilotnom ročníku participatívneho rozpočtu


Karlova Ves. Snímka zdroj: (tasr).


Jednotlivci, ale aj komunity, ktoré chcú na území bratislavskej mestskej časti Karlova Ves realizovať verejnoprospešný projekt, môžu do 15. februára 2022 predložiť žiadosť o príspevok z participatívneho rozpočtu.


V jeho pilotnom ročníku mestská časť alokovala na občianske projekty 20 000 eur, maximálna výška grantu na jeden projekt je 2000 eur. Samospráva pravidlá približuje na svojom webe.

"Základné funkcie, ktoré chce participatívny rozpočet podporiť v pilotnom ročníku, sú revitalizácia, respektíve úprava verejného priestoru a podpora a rozvoj komunitných a susedských vzťahov," upozorňuje mestská časť.

Vysvetľuje ďalej, že predložené projekty najskôr z hľadiska splnenia požadovaných kritérií posúdi koordinačná rada participatívneho rozpočtu. Následne o nich rozhodne verejnosť formou hlasovania.

Žiadosti môžu predkladať jednotlivci, skupiny osôb, občianske združenia a neziskové organizácie s pôsobnosťou v Karlovej Vsi. "Projekty musia byť zrealizované na území Karlovej Vsi v priebehu kalendárneho roka 2022," dopĺňa mestská časť.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2016
Piešťany chcú spustiť pilotný ročník participatívneho rozpočtu
Pilotný ročník participatívneho rozpočtu (PR) chcú v meste spustiť ešte pre tento rok. Poskytne obyvateľom príležitosť podať projekty na zlepšenie života v meste.
viac
22.10.2021
Obyvatelia Karlovej Vsi budú mať k dispozícii participatívny rozpočet
Obyvatelia mestskej časti môžu navrhnúť, aké zlepšenia verejného priestoru sa majú zrealizovať zo sumy, ktorá bude súčasťou budúcoročného rozpočtu.
viac
31.03.2022
Rozhodnite o víťazných projektoch Participatívneho rozpočtu PSK
Novinkou Prešovského samosprávneho kraja v rámci jeho grantovej schémy je Výzva Participatívny rozpočet. Prvýkrát umožňuje rozhodovať o rozdelení časti verejných zdrojov aj obyvateľom Prešovského kraja.
viac
12.04.2022
Karlovešťania rozhodnú o využití participatívneho rozpočtu
Do 25. apríla môžu obyvatelia bratislavskej Karlovej Vsi hlasovať pre projekty, ktoré dostanú finančnú podporu z Participatívneho rozpočtu Karlovej Vsi (PARTeR). O prostriedky z alokácie v celkovej výške 20 000 eur sa uchádza 16 projektov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %