Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
22.09.2020 09:05

Kampaň Do školy na bicykli


Ilustračná snímka.


Včerajším dňom začala dvojtýždňová kampaň, ktorej cieľom je motivovať deti a ich rodičov, aby vyskúšali ísť do školy inak, ako autom či iným motorovým dopravným prostriedkom. Kampaň organizuje Cyklokoalícia pod záštitou ministra dopravy a výstavby SR.


Cieľom kampane, ktorá už šiesty rok motivuje deti a ich rodičov, aby vyskúšali ísť do školy inak, ako autom či iným motorovým dopravným prostriedkom. Chceme tým podporiť zdravé, ekologické a bezpečné dochádzanie žiakov, študentov a pedagógov do škôl. Kampaň, ktorá sa začne 21. septembra a skončí 2. októbra organizuje Cyklokoalícia pod záštitou ministra dopravy a výstavby SR.

Súčasťou kampane je aj súťaž, v ktorej môžu školy vyhrať stojany na bicykle, vecné ceny pre žiakov a pedagógov alebo vypracovaný návrh upokojenia dopravy v okolí školy. Súťažiť môžu v troch kategóriách - najaktívnejšia škola, najkreatívnejšia škola a pedagóg s najväčším prínosom pre školskú mobilitu.

Bližšie informácie sa dočítate TU.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2017
Kampane Do školy na bicykli sa zúčastnilo rekordných 31 000 žiakov
Dôkazom rastúceho záujmu o dochádzanie do školy alebo do práce na bicykli je tretí ročník národnej kampane Do školy na bicykli, ktorý priniesol rekordnú účasť.
viac
20.02.2020
Do kampane Do práce na bicykli sa tento rok zapoja aj školy
Mesto Šaľa sa opäť zapojí do kampane Do práce na bicykli. Ako uviedla Dajana Hanesová z mestského úradu, v tomto roku sa do akcie môžu zapojiť aj materské a základné školy. Zatiaľ sa prihlásili dve základné školy (ZŠ) a jedna škôlka.
viac
30.10.2020
Do kampane Do školy na bicykli sa zapojilo 238 škôl z celého Slovenska
V poradí šiesty ročník kampane Do školy na bicykli priniesol aj napriek pandemickej situácii rekordnú účasť škôl. Do kampane sa zapojilo 238 materských, základných či stredných škôl z celého Slovenska.
viac
17.10.2022
Žiaci budú jazdiť do školy na bicykli, v pondelok sa začína 8. ročník kampane
V pondelok (17. 10.) sa spúšťa ôsmy ročník kampane Do školy na bicykli. Cieľom je zlepšovať podmienky pre bezpečné a komfortné dochádzanie do škôl po celom Slovensku pešo alebo na bicykli.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %