Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
20.02.2020 09:15

Do kampane Do práce na bicykli sa tento rok zapoja aj školy


Logo.


Mesto Šaľa sa opäť zapojí do kampane Do práce na bicykli. Ako uviedla Dajana Hanesová z mestského úradu, v tomto roku sa do akcie môžu zapojiť aj materské a základné školy. Zatiaľ sa prihlásili dve základné školy (ZŠ) a jedna škôlka.


„Radnica prostredníctvom mestskej polície zabezpečí, aby sa deti mohli bezpečne prepraviť do svojich škôl. Tie ešte pred začatím tejto kampane zorganizujú prednášky pre deti a rodičov,“ uviedla Hanesová.      

Mestský úrad už vyzval všetky materské a základné školy v Šali, aby sa do kampane zapojili. „Tím musí mať minimálne dvoch a maximálne štyroch členov, ktorí musia byť z jednej organizácie. Aby mesto mohlo zabezpečiť dostatok bezpečnostných prvkov, je potrebné, aby nám účastníci o svojom záujme dali vedieť,“ pripomenula Hanesová.      

Podľa jej slov má účasť v súťaži rastúcu tendenciu. V roku 2019 sa v Šali do kampane zaregistrovalo 39 tímov a 136 jednotlivcov. „Cieľom súťaže je podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility v mestách, motivovať samosprávy, aby na svojom území vytvárali kvalitné a bezpečné podmienky pre využívanie bicykla na prepravu po meste, a takisto motivovať i zamestnávateľov k vytvoreniu vhodných podmienok pre bezpečné uloženie bicykla vo svojich sídlach,“ vysvetlila Hanesová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.06.2019
Do práce na bicykli najazdili zamestnanci Zelenej župy viac ako 3 700 kilometrov
V poradí 6. ročník celoslovenskej kampane Do práce na bicykli úspešne dobicykloval do svojho finišu. Počas celého mája jazdilo do práce na bicykli 24 župných zamestnancov rozdelených do 6 tímov.
viac
20.04.2020
Kampaň Do práce na bicykli sa presúva na september
Tradičnú májovú kampaň Do práce na bicykli presúva Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR z dôvodu pretrvávajúcich opatrení na zabránenie rozšírenia pandémie nového koronavírusu na september 2020. Informovali o tom predstavitelia rezortu.
viac
22.09.2020
Kampaň Do školy na bicykli
Včerajším dňom začala dvojtýždňová kampaň, ktorej cieľom je motivovať deti a ich rodičov, aby vyskúšali ísť do školy inak, ako autom či iným motorovým dopravným prostriedkom. Kampaň organizuje Cyklokoalícia pod záštitou ministra dopravy a výstavby SR.
viac
17.10.2022
Žiaci budú jazdiť do školy na bicykli, v pondelok sa začína 8. ročník kampane
V pondelok (17. 10.) sa spúšťa ôsmy ročník kampane Do školy na bicykli. Cieľom je zlepšovať podmienky pre bezpečné a komfortné dochádzanie do škôl po celom Slovensku pešo alebo na bicykli.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %