Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.12.2020 02:25

K vianočnej výzdobe Bojnického zámku môžu prispieť i návštevníci


Snímka zdroj: (tasr).


Priestory Bojnického zámku sa zaplnili vôňou ihličia, leskom vianočných ozdôb a stromčekmi. Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice opätovne pripravilo sviatočné prehliadky zámku, k atmosfére môžu prispieť i samotní návštevníci.


Tradičné podujatie Vianoce na zámku potrvá do 6. januára 2021, informovala o tom v utorok kultúrno-propagačná manažérka SNM - Múzea Bojnice Petra Gordíková.

„Okrem bohato zdobených vianočných stromčekov vo vybraných miestnostiach zámku sa môžu návštevníci tešiť aj na veľký adventný veniec. Ten dotvára atmosféru prvého hradného nádvoria a každú nedeľu na ňom zámocké panstvo zasvecuje jednu sviečku,” uviedla Gordíková.

Časť zámockej expozície aj tento rok podľa nej vyzdobili žiaci zo Spojenej školy internátnej v Prievidzi, ich umelecké diela budú mať hostia možnosť obdivovať v schodiskovej veži Stredného hradu.

„K vianočnej výzdobe zámku môžu tento rok prispieť aj samotní návštevníci múzea. Stačí, ak so sebou na prehliadku prinesú ľubovoľnú ozdobu a zavesia ju na špeciálny vianočný stromček na empore zámockej kaplnky. Na oplátku dostanú od zamestnancov múzea drevenú vianočnú ozdobu s motívom Bojnického zámku,” priblížila.

Pre pandémiu nového koronavírusu sú prehliadky bez lektorského výkladu a sprievodného slova. Návštevníci sa tak môžu po zámockej trase pohybovať individuálne a sami si určovať tempo prehliadky. „Nápomocní sú im počas putovania zámkom zamestnanci v dobových kostýmoch, ktorí radi zodpovedajú prípadné otázky a zaiste pridajú aj niečo navyše. Detskí návštevníci sa môžu tešiť aj na drobné potešenie vo forme sladkých vianočných balíčkov,” dodala Gordíková.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.12.2016
Vianoce na zámku
Bojnický zámok aj v tomto roku napĺňa vôňa ihličia, lesk ozdôb a duch blížiacich sa vianočných sviatkov.
viac
21.04.2021
Novinkou na Bojnickom zámku je multimediálna projekcia
Slovenské národné múzeum (SNM) -Múzeum Bojnice v utorok opäť otvorilo brány Bojnického zámku pre širokú verejnosť.
viac
26.07.2021
SNM-Múzeum Bojnice pripravilo pre návštevníkov večerné prehliadky nádvorí zámku
Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice rozšírilo ponuku služieb návštevníkom o večerné prehliadky nádvorí Bojnického zámku. Od utorka 27. júla sa tak budú môcť prejsť po areáli aj po ukončení dennej prevádzky múzea. Informovala o tom kultúrno-propagačná manažérka múzea Petra Gordíková.
viac
28.02.2024
Múzeum Bojnice ponúka počas prázdnin prehliadku zámku i jaskyne
Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice je pre verejnosť otvorené i počas jarných prázdnin. Návštevníci môžu od stredy do nedele od 10.00 h do 15.00 h absolvovať prehliadku zámku i jaskyne. TASR o tom informovala PR manažérka múzea Petra Gordíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %