Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
28.09.2021 01:00

Jednou z najnavštevovanejších destinácií na Záhorí sú kúpele v Smrdákoch


Kúpele Smrdáky. Snímka zdroj: Sorger.sk


Kúpele v Smrdákoch s využitím sírovodíkovej minerálnej vody a sírneho bahna sa zameriavajú predovšetkým na liečbu kožných ochorení v kombinácii s chorobami pohybového aparátu.


 TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.

Kapacita kúpeľov je pri plnom vyťažení približne 300 miest vrátane detskej liečebne Eva. "V nej je možné ubytovať približne 30 detí. Najčastejšími pacientmi sú pacienti s atopickým ekzémom či psoriázou. Pacienti s týmto ochorením tvoria približne 80 percent našich klientov," uviedla riaditeľka kúpeľov Smrdáky Dana Hlavnová.       

"Kúpele Smrdáky a aj samotná obec sú jedným zo základných pilierov OOCR Záhorie aj z hľadiska kritéria počtu prenocovaní, ktoré musia jednotlivé oblastné organizácie cestovného ruchu spĺňať. Kúpele každoročne navštívi viac ako 50.000 klientov, ktorí okrem samotných kúpeľov navštevujú aj ďalšie destinácie v našom regióne, čím ich podporujú aj ekonomicky," informoval predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.       

Pýchou kúpeľov je rozľahlý park, ktorý ku komplexu patrí. "Park má približne 300 rokov a vyskytujú sa v ňom aj zákonom chránené stromy. Nachádza sa na rozlohe približne 16 hektárov. Okrem pacientov ho v hojnom počte navštevujú aj ľudia z obce a blízkeho okolia. Súčasťou parku je aj novo opravený tenisový kurt," doplnila riaditeľka.       

V Smrdákoch sa už tradične uskutočňuje každý rok aj výstava najlepších fotografií v súťaži Záhorie – rozmanitá zem, ktorú organizuje OOCR Záhorie. "Keďže liečebné kúry nie sú stále, návštevníci potrebujú vyplniť voľný čas. Mnohé z týchto fotografií sú po skončení sa jednotlivých ročníkov vystavené v priestoroch kúpeľov a ukazujú krásy Záhoria. Mnohým návštevníkom slúžia ako inšpirácia na výlety do miest, kde boli fotografie zhotovené," informoval Lidaj.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.08.2022
OOCR Záhorie otvorila nové informačné centrum pre turistov
Nové turisticko-informačné centrum (TIC) sprístupnila Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie v obci Smrdáky v okrese Senica.
viac
02.09.2022
V obci sa uskutoční 15. ročník dožinkovej slávnosti Vinobranie
V obci Smrdáky v okrese Senica sa uskutoční v sobotu 3. septembra 15. ročník dožinkovej slávnosti Vinobranie. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
14.11.2022
V končiacej sezóne sa podarilo dokončiť viacero projektov
V roku 2022 sa podarilo Oblastnej organizácii cestovného ruchu (OOCR) Záhorie zrealizovať množstvo projektov. Medzi nimi je najvýznamnejšie otvorenie nového Turistického informačného centra (TIC) v obci Smrdáky v okrese Senica. Informoval o tom výkonný riaditeľ organizácie Martin Lidaj.
viac
25.05.2023
Cez víkend v kúpeľoch otvoria letnú sezónu
Letnú kúpeľnú sezónu v obci Smrdáky v okrese Senica otvoria v nedeľu 28. mája. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %